robert047 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 witam! 3 dni temu wymieniłem łączniki stabilizatora. Dzis gdy skręciłem kołami w prawo przy ruszaniu zaczęło mi cos chrupotać z prwej strony. Czy to przegub ? Dodam jeszcze że ten odgłos wystepuje gdy juz rusze i skręcam kołami na wprost zaczyna pojawiac sie ten metaliczny odgłos potem ustaje. Prosze o pomoc! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lomak Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 podpinam sie pod temat... z tym, że u mnie strzelanie wystepuje tylko przy lekko skręconych kołach. Przy parkowaniu lub zawracaniu nie hałasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert047 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Dziś odwiedziłem mechanika i wjechałem pod kanał,zobaczyliśmy zę guma na przegubie wewnetrznym która go chroni nie posiada opaski i cały smar wyleciał (półoś długa od strony pasażera) czyli prawa strona. Tak więc nasmarowaliśmy i niestety nic to nie dało! Niestety przegub wewnętrzny do wymiany! Teraz musze zakupić półoś wewnętrzną i mam nastepujące pytanie,czy będzie pasować od diesla 1.5 czy 1.9 ? Ja posiadam silnik benzynowy 1.6 16v. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 chyba lepiej jak kupisz od swojego modelu, bo wersji półośki jest kilka. a może już zmieniłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert047 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Tak jestem po wymianie i niestety okazalo sie ze półośka była sprawna a problemem jest pęknięta poduszka od strony rozrządu (gumowo olejowa najdroższa niestety). Wymieniłem problem z głowy! Trzasków ani stuków nie słychać! Tylko mam jedno pytanie,czy musze wymienic pozostałe dwie (środkowa i ta od skrzyni) bo niewiem czy one przypadkiem nie dostałyi za jakis czas bedzie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felipe Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Witajcie, Chciałem się również podpiąć do tematu. Która to jest dokładnie poduszka? Czy wie ktoś może, czy każda wersja silnikowa ma takie same i ulokowane w tym samym miejscu poduszki? Mam podobny problem: przy wolnej jeździe, szczególnie przy ruszaniu (odpuszczaniu pedału sprzęgła) i przy zimnym silniku pojawia się jakieś dziwne chrupanie w okolicy komory silnika, z prawej strony. Zaznaczę, że wszystko jest przy wyprostowanych kołach, więc przeguby można chyba wykluczyć. Dodam, że jakiś czas temu odkryłem (przy wymianie żarówki :D ), że brakowało plastikowej szpilki mocującej plastik nadkola i to wydawało podobny odgłos, jak ruszałem ręką. Byłem szczęśliwy do czasu. Opisane wcześniej objawy nie ustąpiły po uzupełnieniu tej szpilki. Może faktycznie to jest ta poduszka? Oczywiście jak zgłosiłem problem w Renault podczas ostatniego przeglądu to nic nie zrobili. Fakt, że silnik był wtedy ciepły i chrupania nie było. Spojrzeli się na mnie jak na wymądrzającego się palanta i powiedzieli, że jakąś blachę osłaniającą wydech podgieli bo to NA PEWNO ona dawała takie objawy. Dzięki serdecznie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesik1 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 odświeżę bo mam podobne objawy, czy ktoś z wypowiadających się rozwiązał sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi