Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co to za śrubka???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie, czy orientuje się ktoś co to może być za śruba ??? Wypadła mi dzisiaj spod deski, ma moją prawą nogę podczas jazdy po bardzo drżącej drodze. Nie powiem żeby ta śruba spowodowała ,żeby coś tam latało,trzaskało, czy też odleciało, ale lubię miec wszystko przykręcone <szukaj> Dzieki za ewentualną odpowiedź.

Pozdrawiam

sruba.jpg

Domione, a jakiej wielkości ta śruba <szukaj> na focie może być z gwintem M3 i 40 mm długa, jak też gwint M16, a całość wielkości amortyzatora tylnego i nie będzie widać różnicy. <ok>

Patrząc jednak w materiały serwisowe M II, (36B12) to taka "śmieszna" śruba, lub podobna jest przy uchylnej osłonie w kolumnie kierownicy, gdzieś w okolicach krzywki i uchwytu do regulacji kolumny kierownicy. Niestety na szkicach poglądowych nie jest to wymiarowane, tak więc to tylko gdybania. :roll:

Jest to śruba od blokady kierownicy i ma lewy gwint. Blokada jest w miejscu gdzie kiedyś była stacyjka. Wkręć ją jak najszybciej bo możesz mieć problem z blokadą kierownicy i immo.

Dzięki za odpowiedź. Co prawda nie wim jaki M jest tej śruby, ale długość jej wynosi 65mm.

Nel możesz mi powiedzieć ,czy jes to duzo rozbierania plastiku, żeby się dostać do tego miejsca???? Pytam,dlatego bo aktualnie nie jestem u siebie w domu, żeby zabierać sie za jakies wielkie demontaże.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!