stes Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Czy nie popadamy w skrajność wymieniając filtry za często? Właśnie Piszą że przegląd po 20 czy 30tyś km. tak robię. Piszą że filtr po 60 tyś, po co wymieniać wcześniej. Jest to mój trzeci nowy samochód, i wierzcie mi że nigdy sie nie podniecałem i nie skracałem okresów przeglądów, ani nie wymieniałem wcześniej niż producent pisał olejów, filtrów, bo po co??? Nie dajcie się ogłupiać i słuchać wszystkich bzdur co ludzie piszą, że olej wcześniej bo opiłki, że filtr bo zapchany... Nic sie nigdy nie działo i nie dzieje z tymi autami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Oryginalny filtr paliwa 172zł (w ASO 240zł): http://autkoplus.com/product/id/130936,fil...jnik-7701067123 Taki jest u mnie w 1.5 dCi 105KM, pewnie taki sam jest w III. Można się upewnić dzwoniąc do ASO, numer katalogowy: 7701067123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 kataryniarz, niestety w MIII filtr jest zupełnie inny. I faktycznie poza ASO zamienników jeszcze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jeżeli się jeździ na dobrym paliwie , z markowych stacji, to można tego filtra nie wymieniać. Z autopsji wiem , ze w M2 dci spokojnie wytrzymuje 120 tys km. Gdy pan w serwisie zwrócił mi uwagę , że przy takim przebiegu jeszcze nie miałem wymienianego filtra, to myślałem , że mnie naciąga, ale w końcu mnie przekonał do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 kataryniarz, niestety w MIII filtr jest zupełnie inny. To dziwne, bo silnik przecież jest dokładnie ten sam - ja do swojego DCi 105 KM kupuję Purfluxa o kodzie FCS 750 ( z czujnikiem wody). Z tego co mi wiadomo, jest to ten sam filtr co w Renault, tylko bez znaczka. http://[ciach]ogefifilterdivision.com/catalogues/FO/scripts/cat_rech_vehicules.php?zone=FR&catalogue=PFX&lang=GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi