wicherek0107732 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 WITAM Ze względu że nie znalazłem w szukajce podobnego przypadku zakładam nowy wątek Mój problem wygląda następująco: od jakiegoś czasu przy porannym rozruchu zapalała się kontrolka service + sprawdz wtryski , po rozgrzaniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko wracało do normy brak kontrolki service , brak błedu spalenie ok , moc też ok - podejrzewałem spaloną swiecę ale dzisiaj podczas jazdy ( brak kontrolki service i błedu - spowodowane ponownym odpaleniem auta na ciepłym silniku) nagle zapaliła się kontrolka service , bład wtrysków i spadek mocy Po przepaleniu autka - jazda na wysokich obrotach kontrolka gasnie i wszystko wraca do normy , by po pewnym krótkim czasie znów się pojawiła Co może być przyczyną , może ktoś miał podobną sytuację ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 A jakiej firmy są cewki zapłonowe I uzupełnij profil albo opisz dokładnie jakie posiadasz auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek0107732 Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 megane II phI 1,9 DCI 2004r co do cewek - nie wiem jakiej są firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 wicherek0107732, Profil kolego uzupełnij, bo teraz to już w ogóle nie wiadomo o jakie auto i silnik chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 jak dCi to wpisz w wyszukiwarkę "check injection" albo "injection defaillante" czy coś w tym stylu. do sprawdzenia: świece żarowe w pierwszej kolejności później: EGR przepływomierz czujnik ciśnienia doładowania Cewek w dCi nie ma, przynajmniej ja o nich nie słyszałem Temat zamykam, bo jest tego tyle, że szok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi