tabaluga2012 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 witam all:) mam problem ze swoim Scenikiem. przy wpadnięciu w dziurę nawet mała czuc drżenie w kierownicy, i jest uczucie odpływania samochodu w lewą stronę. czy ktoś może podpowiedzieć co to może być?? z góry dzięki:) mam Renault Scenic 2000r 1.4 16v ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Możliwe, że skrzywiła się felga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Miałem dokładnie to samo jak na przedniej osi miałem skrzywioną felgę, czyli jak pisze Paweł zobacz czy któraś nie oberwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 sprawdź jeszcze tuleje na wahaczu i końcówki drążków kierowniczych :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabaluga2012 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 okazało się że jest walnięty lewy wahacz i prawy drążek stabilizatora, w dodatku poszły jeszcze amortyzatory z tyłu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 prawy drążek stabilizatora chyba guma na drążku, bo drążek jest jeden przez całą szerokość auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Może chodziło o łącznik stabilizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 nie ma czegoś takiego w megane I. Drążek stabilizatora jest przykręcony bezpośrednio do wahacza od spodu. Jedyne to tam się mogło wyrobić to guma na połączeniu tych dwóch elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Trochę to dziwna koncepcja ;-) , bo nawet w Twingo są łączniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Trochę to dziwna koncepcja ale prawdziwa :P , no i mało kosztowna dwie gumy 13,50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Gumy są cztery ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marióż Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 To ja pozwolę się doczepić do tematu , choć problem podobny to nie wiem czy do końca Byłem ostatnio parę dni w trasie swoim autkiem i zauważyłem ,że przy prędkości od 140km/h zaczyna mi drżeć kierownica Jaki może być tego powód?? Dodam ,że nie dawno robione były drążki i końcówki oraz oczywiście geometria i zbieżość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Przyczyną może być kilka np. nieodpowiednie ciśnienie w oponach, wyważenie opon z felgami, krzywa felga/i, zużyta opona. Jak również zbieżność. Opcja swego czasu była na ten temat dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david1982 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 przyłącze się do tematu u mnie z przodu opony były mocno zużyte ale zmiana opon na nowe sprawiła że auto zaczęło prowadzić się płynniej a więc oglądajmy czasami nasze felgi i opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi