airbites Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 W jednym aucie zredukuje hałas np. o 2 db a w drugim nie. A latem może trochę częściej włączać wentylator podczas stania w korku, ale myślę ze najlepiej zdjąć pokrywę( ta osłona plastykowa) silnika latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignas Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) To ja się dorzucę z pytaniem. W dislu taka mata jest potrzebna żeby mógł utrzymywać temperaturę w zimę. Benzyna się szybko nagrzewa i nie ma z tym problemów. Czy mata nie zaszkodzi i nie będzie zbyt duszno co doprowadzi do częstszego włączania się dmuchawy ? Edytowane 23 Lutego 2012 przez ignas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Po założeniu zauważyłem poprawę, mniej hałasuje silnik. W lecie nie widzę aby często pracował wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Założyłem dzisiaj matę wygłuszającą maskę do swojej Meganki. Kupiłem ją używaną w idealnym stanie na Allegro, a w ASO 5 spinek (3zł sztuka). Zamontowałem dzisiaj - wszystko OK, ale zastanawia mnie w jaki sposób potem zdemontować tę wygłuszenie, bo te spinki za cholerę nie chcą wyjść. Podważałem je śrubokrętem, ledwo co się uniosły... U Was też one tak ciężko siedzą, że nie można ich wyjąć? Może mi złe sprzedali - te moje były takie "żebrowane". Podobne albo nawet takie jak te - LINK. Edytowane 12 Września 2012 przez Rivam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 I dobrze, że ciężko siedzą. Jakby dawało sie je lekko wyciągać istniałoby zagrożenie, że któraś wypadnie i wpadnie tam gdzie nie trzeba. Najprostszymsposobem na wyjecie spinki jest użycie noża (ucinasz i już). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalski007 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 czy ktoś się orientuje, czy oryginalna mata z Megane III pasuje do fluenca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Z tego co się interesowałem to swojego Fluenca to jest troszkę inna, może można dopasować przycinając tu i ówdzie. Ja na razie odpuściłem temat, bo nowa w ASO droga, a używanych do Fluensa nie ma. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalski007 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Też musisz mnie przedrzeźniać No dokładnie, powiedzieli mi 399 zł. Trochę lipa. Chyba wykleję sobie matami wygłuszającymi, żeby trochę docieplić silnik bo na gaz się późno przełącza. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi