Alena78 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam serdecznie Zamierzam dziś jechać obejrzeć i być może kupić Renault Megane III. Przy zakupie chcę podjechać na diagnostykę lub do aso renault jeżeli będzie to możliwe. Proszę o informację na co zwrócić uwagę szczególnie jeżeli chodzi o silnik 1.6 16V 100 KM. Auto wg. licznika ma przejechane 16 tys km. Proszę też o informacje czy w tym reno megane III normą jest, że sprzęgła łapią bardzo wysoko?? Dla mnie najczęściej sprzęgło łapać nisko najlepiej przy podłodze w reno, które oglądałam i jechałam za każdym razem musiałam puszczać całe sprzęgło aby auto chciało ruszyć. pozdrawiam Alena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Ja bym jechał do ASO - niech go sprawdzą i wtedy będziesz miała jasność. Co do sprzęgła - to kwestia regulacji, można je wyregulować tak by brało niżej, więc tym się nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Od razu sprawdź czy nie ma noty technicznej na silnik ponieważ pojawiło sie na forume kilka informacji o takim fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alena78 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedzi. Auto zostało sprawdzone z braku ASO w pobliżu na Stacji Diagnostycznej i niezależnym warsztacie oraz w warsztacie blacharsko-lakierniczym. Jutro jade z nim do ASO Renault, na powtórne sprawdzenie. Taką mam w umowie gwarancję, jeśli ASO wykryje usterki, których nie wykryto na Stacji i w warsztatach zostaną one usunięte na koszt sprzedającego. Co to jest ta nota techniczna, czy to coś w rodzaju, że dany silnik o takim i takim nr należy sprawdzić, bo może być usterkowy?? Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. Alena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegota Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Co do sprzęgła - to kwestia regulacji, można je wyregulować tak by brało niżej, A możesz bliżej napisać jak, bo u mnie też wysoko bierze co mnie strasznie irytuje. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Nie mam pojęcia jak - ale jak podjedziesz do ASO i poprosisz to na pewno to wyregulują Edit: Znalazłem "Service manual" w którym jest opisany sposób regulacji sprzęgła - w załaczeniu kawałek dotyczący sprzęgła :( MR427MEGANE37A.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Witam serdecznie Proszę też o informacje czy w tym reno megane III normą jest, że sprzęgła łapią bardzo wysoko?? Dla mnie najczęściej sprzęgło łapać nisko najlepiej przy podłodze w reno, które oglądałam i jechałam za każdym razem musiałam puszczać całe sprzęgło aby auto chciało ruszyć. Alena Z tym sprzęgłem to nie jest, aż tak tragicznie. Owszem łapie wysoko (lub w połowie tak jak u mnie), ale to chyba zaleta niż raczej wada. Jeśli będzie brało za nisko, to będzie guma przeszkadzała. Będąc niewysoką osobą raczej to doceniam. Kwestia 1000 km i będziesz wprawiona. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi