Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Stuki słyszalne z przodu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Wraz z przyjściem wiosny zaczęło coś stukać z przodu auta, bardziej w dni suche ciepłe niż mokre zimniejsze, przy jeździe na wprost z małą prędkością oraz na parkingu przy manewrowaniu lewo-prawo i przód-tył, przy przejeżdżaniu przez małe nierówności drogi (np. leżący policjant itp.).

Pierwsze co, to na przegląd zawieszenia pojechałem i znalezione-wymienione:

- wymienione gumy

- 4 tuleje wahacza

- lewy sworzeń

i miało być ok. Na drugi dzień to samo dalej coś stuka z przodu.

Pojechałem na SKP:

- zawieszenie - diagnosta nie miał się do czego przyczepić... mówił, że może w lewym drążku przy gruszce(?) kielichu(?) coś tam coś tam

- na moją prośbę pojeździliśmy chwilę po parkingu i stwierdził, że to oba łożyska McPhersonów - wymieniłem (już wcześniej w warsztacie coś bąkneli o tym)

Teraz stuka coś dalej, ale jakby mniej niż wcześniej... moje pytanie, co to może być?

Wieczorem szukałem i jedyne co znalazłem w sieci, nakierowało mnie na maglownicę, czy to może coś mieć wspólnego? i ile taka zabawa z maglownicą, jeżeli coś z nią nie tak, może kosztować?

Może macie jakieś inne pomysły na bolączkę mojego Scenica?

po ubiegłotygodniowych poszukiwaniach i postawionej diagnozie przez diagnostę, dziś z rana został wymiony prawy drążek i jego osłona przy maglownicy... zrobiłem już kilkanaście kilometrów po mieście i póki co jest błoga cisza

z tego co mi mechanik pokazywał, to stary był sztywny i w żadnym zakresie nie był ruchomy (mniemam, że tak nie powinno być )... tylko tak sobie myślę, czy nie za dużo sobie zaśpiewał? 160 zł materiały + 60 zł robocizna, w sumie 230 zł? co koledzy na taką kwotę?