Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

przeglą serwisowy

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Witam,

Mam pytanie do kolegów/koleżanek otóż umówiłem się na pierwszy przegląd gwarancyjny (po 2 latach) i przy okazji zapytałem pani w serwisie jaki jest mniej więcej koszt takiego przeglądu

no i lekko mnie wcięło jak usłyszałem kwotę ok 1300 zł. W związku z tym mam takie pytanie do tych co już odbyli taki przegląd jaka była ich cena.

Dodam ze chodzi o Megane III 1.4 TCE.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

z doswiadczenia z MII - szukaj taniego ASO lub partnera który może robic przeglądy - maja zdecydowanie inne ceny i zawsze zabieraj swoje klocki. Aso to zdziercy - ja za wymiane samego oleju zaplacilem ponad 150pln - olej mialem swoj - ich byl filtr i robota. Przy przegladzie w MII po 4 latach zaoszczedzialme pond 500zl robiac wszystko kilkanascie km od Łodzi w ... Kutnie :applause:

Wymiana oleju (ich olej) + filtr + wyszło w trakcie przeglądu - czyszczenie klocków hamulcowych tył = ~650 zł. Filtr kabiny był wymieniany w trakcie akcji wiosennej dot. klimatyzacji.

Obowiązkowe jest olej + filtr + filtr kabiny.

• 2 miesiące temu...

Pierwszy przegląd + czyszczenie klocków hamulcowych (piszczały jak diabli) = 640zł. Filtr kabinowy wymieniany był wcześniej.

Edytowane przez Janko74

• 2 tygodnie później...

Witam,

Ja za przegląd płaciłem 900zł ( wymiana oleju + filtr oraz wymiana filtru kabiny ) dodatkowo zalecam wymiane filtru powietrza ( ten przy silniku) w ASO powiedzieli mi, ze spokojnie 50tys wytrzyma hahah :) jak zobaczyłem jego stan po 30tys to już wiem czym by się skończyła jazda po kolejnych 20 tys. Co do kloców to powoli zbilżam się do wymiany tyłu ( 40tys już prawie zrobione) niestety automatyczny hamulec postojowy jak tłumaczył mi pracownik ASO powoduje szybsze zużycie klocków na tyle.

• 2 miesiące temu...

[ciach]

Ja robiłem kilka miesięcy temu - zapłaciłem chyba 650 ale bez wymiany filtra kabiny(bo robilem wcześniej).

U Łyko na Aleji Pokoju

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13

0cool

Edytowane przez 0cool