miszel73 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, Mam przytarte nadkole - mniej więcej na głębokość 1mm. Jest to element plastikowy. W jaki sposób likwiduje się takie ubytki? Czy normalnie papierem ściernym wyrównać i kłaść szpachlę jak w przypadku blachy? Będę takie rzeczy robił pierwszy raz więc proszę o pomoc i dziękuję za wyrozumiałość Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Czy normalnie papierem ściernym wyrównać i kłaść szpachlę jak w przypadku blachy? Dokładnie tak, tylko musisz zastosować odpowiedni podkład - do plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ok. Tzn najpierw ścieram drobnym plastik. Potem podkład do plastiku, następnie szpachla, polerka do gładkiej powierzchni, kolor i lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Najpierw musisz wyrównać zadziory, albo papier albo po prostu delikatnie obciąć nożykiem wystający ponad powierzchnię plastik. Ubytki uzupełnić szpachlą do plastików, ale z umiarem. Jak wyschnie wygładzić powierzchnię drobnym papierem, zagruntować odpowiednim podkładem i dalej to już standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ok, dzięki Mistrzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Nadkole, czyli tego nie widać. Najlepiej uzupełnić kompozytem żywicy do plastikowych podzespołów lub dorwać trochę innego plastiku i na nity, lakierować nie trzeba. No chyba, że nie zrozumiałem co to jest nadkole, bo gdzież tam lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 To jest niestety na lakierze...nad kołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 No to jedynie tak jak napisali poprzednicy, nie pomogą żadne plastikowe nakładki jak w Golfie GTI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Jeszcze mam pytanie, bo zakupiłem obudowy lusterek do malowania i chcę je polakierować. Jest na nich naniesiona jakaś szara powłoka (od spodu są czarne): czy można na to już kłaść kolor i następnie lakier czy muszę wcześniej dać jakiś podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Prawdopodobnie jak są "do malowania" to już są zagruntowane, czyli można je malować. Nie wiem jednak czy nie należy najpierw położyć tzw podkład wyrównujący, a dopiero potem malować kolorem i klarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 No właśnie powierzchnia zewnętrzna nie jest idealnie gładkia tylko maja takie maleńkie kropeczki...Może lakier to wyrówna? Jak bym dał dwa malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi