Turecki Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam wszystkich W Megance III kiedy odpalam auto...od razu włącza się klimatyzacja (zapala się dioda)...czy to normalne ?? Czy może usterka instalacji elektrycznej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joobs Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Wydaje mi się, że jeżeli miałeś uruchomioną klimatyzację przed wyłączeniem silnika poprzednim razem, to tak powinno być. W Megane II przynajmniej tak to było rozwiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turecki Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 (edytowane) W takim przypadku jak wyżej wspomniałeś bym się nie martwił..tylko że właśnie jeśli wyłączę ją...potem zgasze auto i ponownie zapalę to znowu auto załącza się z włączoną :) Edytowane 29 Maja 2011 przez Turecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 A jaką klimę kolega posiada manualna czy automatyczną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turecki Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Popatrzyłem w książce od auta i żadnej wzmianki o automatycznej klimatyzacji...więc stawiam na manualną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Kolega to sobie temperaturkę w kabince guziczkami ustawia czy pokrętłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Popatrzyłem w książce od auta i żadnej wzmianki o automatycznej klimatyzacji Ksiązka jest jedna do wszystkich wersji (tak mi się wydaje) - i jest tam opis zarówno klimatyzacji manualnej jak i automatycznej (przynajmniej u mnie). Przy automacie powinieneś miec wyświetlacz i jak pisał przedmówca guziczki do regulacji temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 To jest normalne i zależne od pozycji nawiewu, tak przynajmniej jest u mnie na manualnej klimatyzacji. W niektórych pozycjach się włącza samo przy starcie silnika, a na niektórych nie lub się włącza zależne od tego czy podczas gaszenia była włączona czy też nie. Mam nadzieje, że zrozumiale to opisałem :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 w przypadku automatycznej klimy, domyślnym ustawieniem jest "właczona". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 w automatycznej domsyślnym stanem jest stan sprzed wyłączenia silnika (oststni ustawiony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turecki Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Czyli u mnie "zapamiętana ostatnia pozycja ...włączona lub wyłączona" odpada...będzie tu pasowało raczej...załącza sie samo kiedy jest ustawiony nawiew na szybe Dziekuje wszystkim za podpowiedzi...wciąż dużo do zgłębienia w "Reni" :) aha wie ktos może gdzie przełączyć by na wyświetlaczu pokazywało zamiast mil...kilometry na godzinę?? widzialem pod światło że chyba pod spodem jest cos takiego...tylko gdzie to przełączyć...w razie gdybym wybrał sie po europie... Edytowane 1 Czerwca 2011 przez Turecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegota Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 w automatycznej domsyślnym stanem jest stan sprzed wyłączenia silnika No właśnie i tak jest prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Czy da się wyłączyć funkcję automatycznego włączenia klimatyzacji jak się włącza nawiew na szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jeśli masz automatyczną klimę i włączasz przycisk MAX to klima jest włączana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Niestety mam manualną, co zapalę auto i mam ustawiony nawiew na szybę to od razu z klimą się załącza, ciekawi mnie czy da się to jakoś wyłączyć? Edytowane 8 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi