Lewy Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 sfxwombat, http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2127&...sc&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkso Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam mam takie pytanie w sceniku mam problem z nadmuchem działa na 6 znalazeł płytke z radiatorem i tranzystorami po sprawdzeniu tranzystorów okazało się że są spalone wymieniłem na nowe i co i nic jak było tak jest pytanie dotyczy czy oprucz tego ustrojsta jest jeszcze jakieś inne zabezpieczenie jakiś bespiecznik termiczny czy coś w tym rodzaju a jak jest to gdzie go znaleść narazie dzięki za wysłuchanie i prosze o pomoc pozdrawiam jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 witam mam pytanie odnosnie ukladu sterujacego nawiewem (oprnik nawiewu) do renault megane 1998 z klima - oparty jest on na 2 tranzystorach, chcialbym sie dowiedziec jaka jest cena takiego urzadzenia (nowe lub uzywane) bede wielce wdzieczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanark Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam Nie działa mi wcale nawiew w megane 1,4 '96 (bez klimy). Sprawdziłem co mogłem, ale potrzebuję schematu elektrycznego. Proszę o pomoc i pozdrawiam kanark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 witam.bardzo prosze gdzie sie znajduje to co pan przysłał zdjęcia www.bhu.net.pl/3.jpg . gdzie on dokladnie się znajduje treba zdjąąc tą górną deske i rure nawiewu i gdzies tam się znajduje czy gdzie indziej.prosze o odpowiedz Błagam. [ Dodano: 2008-02-06, 19:23 ] hej yacek. mam do ciebie pytanko gdzie się znajudje ten bezpiecznik termiczny????? ja patrzałem w moim aucie nigdzie nie znalazłem. przysłałes takie zdjęcia i u mnie nie ma takiego czegośc u mnie jest takie coś o nazwie Valeo bym zrobił zdjecie alke aparat mi zginał hehe... jak to urzadzenie wyciągne to przez tą dziurke widac filtr pyłowy od powietrza.z góry dziekuje .pozdrawiam wszystkich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuki24 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 witam kolegów. Posiadam RM 1,6 RT z grudnia '96 z recyrkulacja powietrza ,bez klimy. Jako ,że jestem poczatkujący w tym temacie mam jedno pytanie;chcę zdemontować dmuchawę w moim autku;czytałem tematy podpięte i wszystko by było oki,gdyby nie fakt,iż znajomy "półmechanik" stwierdził ,że aby zdemontować silnik dmuchawy,musz wyjąć całą deskę rozddzielczą,ale przeczy temu temat podpięty :( Węć moje pytanie brzmi: powiedzcie mi,zanimwykonam niepotrzebną pracę, dobieram się do tej dmuchawy od strony silnika czy od strony deski rozdzielczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 w megane dmuchawę wyciągasz od strony silnika czyli ściągasz wycieraczki odkręcasz 2 śrubki kluczykiem 10 lub 12 (nie pamiętam) i masz dmuchacz na wierzchu, deskę demontuje się tylko w scenicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 mam pytanie odnosnie ukladu sterujacego nawiewem (oprnik nawiewu) do renault megane 1998 z klima - oparty jest on na 2 tranzystorach, chcialbym sie dowiedziec jaka jest cena takiego urzadzenia (nowe lub uzywane) Czesc, Jesli mowimy o urzadzeniu opartym o tranzystory to fotka jest [tu]. Co do dostepnosci - szukalem pare miesiecy jakiejs uzywki i niestety bezskutecznie. Szroty, allegro - nic! Cena nowego elementu niestety powala na kolana - 520zl. Mozna tez kupic przez neta [tutaj] wpisujac numer czesci 7701040562. 108euro za element + jakies 20 za przesylke. W zaleznosci od kursu euro z 50zl da sie w ten sposob zaoszczedzic. Ja zamowilem sobie te czesc w serwisie renault, dzis wlasnie bede ja odbieral. Zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuki24 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 chodzi dokładnie o dmuchawę,chcę sprawdzić czy jeszcze da radę coś z niej wydusić,objw jest taki,że działa,kiedy się w nią stuknie,więc pewnie na szrot pójdzie. A ja już większość deski rozkręciłem,a sugerowałem się właśnie scenic'iem kumpla Swoją drogą widziałem taką samą 2 dni temu na allegro za 50 zł Znam się trochę na elektrotechnice i elektronice,mam mozliwość zrobienia łożysk itp, jeżeli uda mi się zregenerować ten silnik (podobno jest z tym problem z powodu łożysk zatopionych w plastiku) to dam znać i ładnie wsio opiszę Wielkie dzięki za odpowedż, pozdrawiam i zabieram się do pracy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 łożysk nie wymienisz bo są zalewane w plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Graficzne pytanie uzupelniajace. Na zalaczonej fotce pokazana jest podtopiona nieco kostka wchodzaca do modulu sterowania klima. Pierwsze moje pytanie - czy gdzies poza szrotem moge znalezc taka kostke? Pytanie drugie - czy modul montuje sie w miejsce oznaczone zoltymi strzalkami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu1 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 "luk napisał" jeżeli ktoś ma wersje z klimą i 6 stopniowy regulator to mi sie udało naprawić Ja wymieniłem obydwa tranzystory i wróciła regulacja nawiewu Ale tylko w połowie,ponieważ zaczyna się dopiero na trójce.Na jedynce i dwójce jest cisza.Tranzystory ,,Philips MJ11015'' Co to może być? Panowie nikt nie pomoże,nikt nic nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 A czy da się dostać do dmuchawy (megane I wersja z klima) tak żeby mieć dostęp do kabelków (ewentualnie w którym miejscu szukać najbliższej od strony dmuchawy kostki)? Jakim impulsem pryknąć dmuchawę żeby sprawdzić czy silnik działa? 12V z akumulatora jej wystarczy (ew. nie zabije)? Chciałbym sprawdzić czy do samej dmuchawy dochodzi prąd i uniknąć w miarę możliwości odsysania klimy. Swoją drogą - ktoś wspominał że dmuchawa w wersji z klimą różni się od tej bez klimy rezystorem. Szukałem na allegro i jak normalna dmuchawka kosztuje koło 100zł to taka z auta z klimą już koło 200zł. Czy to w miarę normalna cena za silnik dmuchawy czy raczej spadła ona gdzieś z księżyca? [ Dodano: 2008-04-01, 23:36 ] Jeszcze jedna rzecz - czy gdyby podpiąć auto pod komputer to da się sprawdzić w którym miejscu jest usterka w systemie nawiewu? Np. czy da się ustalić że nie działa silnik dmuchawy a poza nim wszystko jest ok? Tak żeby nie trzeba było rozbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzW Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam. Mam problem z dmuchawą. Działa tylko na 3 i 4 biegu ? Opisano już problem jeśli działała tylko dmuchawa na 4 biegu - wówczas był to "bezpiecznik termiczny 128 C 10 A" - do wymiany. Czy u mnie jest ten sam problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menquisto Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 GrzegorzW, Witaj! Mam taki sam problem na niskich nawiew dziala zato na wysokich juz nie [tzn chwilke zawieje i nastepuje bloga cisza anwet po przelaczeniu na niskie juz nie wieje]. Rozwiazales moze ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi