lechukud Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam. Mam nastepujący problem,a mianowicie przy opuszczaniu szyb najpierw słychac dziwne buczenie, kilka sekund a dopiero potam szyba reaguje i bardzo szybko spada na dół.Przy podnoszeniu jest podobna sytuacja najpierw buczenie a potem dopiero szyba idzie do góry. Jak sie za to zabrać i czy samemu mozna to naprawic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasta1990 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Jedna szyba czy wszystkie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 jedna przednia od kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Wygląda na luźne linki, zdemontuj tapicerkę i zobacz jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Rozebrałem i zobaczyłem niestety pekniety uchwyt [ plastikowy] od szyby z dołu który ją ciągnie i podnosi . Dlatego jak opuszczałem to silnik chodził i uchwyt schodził sam a szyba swobodnym swoim tempem wolniejszym powoli opadała. Niestety nigdzie nie widze na allegro tej czesci . Gdyby ktos miał albo jakies namiary to prosze o kontakt. DZ Edytowane 17 Czerwca 2011 przez lechukud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Jak nie ma Ja widzę http://allegro.pl/spinka-slizg-szyby-bocznej-scenic-ii-cli0-ii-c3-i1628453571.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Na pierwszy rzut oka to troche inaczej wygląda, wiadomo "rzemiosło" ,ale jesli do scenica II to chyba jakos dopasuje. Dzieki Edytowane 18 Czerwca 2011 przez lechukud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Swego czasu serwisy renault w ramach akcji serwisowej wymieniały te plastykowe uchwyty przy szybach. Warto zapytać w którymś z autoryzowanych serwisów. Tak było w moim przypadku gdy pojechałem sprawdzić przebieg. Włożyli kartę do specjalnego czytnika i stwierdzili, że samochóg jest objęty akcją serwisową i zaproponowali wymianę zapinek przy wszystkich szybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Jak nie ma Ja widzę http://allegro.pl/spinka-slizg-szyby-bocznej-scenic-ii-cli0-ii-c3-i1628453571.html Dzieki za info ale podjechałem do serwisu i za komplet 2 szt[ PRAWE I LEWE]. bo tylko tak sprzedają zapłaciłem 30.80.widze ze sa wzmocnione metalowymi tulejkami. tak ze 1 mam na zapas na drugie drzwi, chociaz troche dziwne ze nie chca sprzedac 1 szt. Edytowane 20 Czerwca 2011 przez lechukud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Pozwolę sobie wkleić link do mojego "ostrzegawczego" postu i zalecam profilaktyczną wymianę tych plastików - zajmuje to ok. 30 minut na drzwi. http://megane.com.pl/topic/31020-scenic-ii-spadajace-szyby/page__p__245705__fromsearch__1#entry245705 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 cytowanie Zgadzam sie w 100 % o tandecie tych nie wzmocnionych samych plastików Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi