calderaseven Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 (edytowane) Bardzo proszę o pomoc - przeszukałem całe forum i nie znalazłem żadnego opisu - świeci mi kontrolka przednich przeciwmgłowych (halogeny) a lampy nie świecą. Sprawdzałem bezpieczniki w komorze silnika - są OK, żarówki też są dobre. Nie wiem co można jeszcze sprawdzić. Na forum ktoś pisał, że przełącznik kierunkowskazów może być przyczyną ale nie wiem jak się do niego dostać - jak rozebrać kolumnę kierownicy. (Megane II ph1 1,5DCI rok prod.: 2005) PROSZĘ O POMOC Edytowane 14 Lipca 2011 przez calderaseven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Zanim bedziesz rozbierać kolumnę kierownicy spróbuj zdjąć klemy z aku, potem wypnij i wepnij na nowo wtyczki od komputera, który znajdują się za akumulatorem. Miałem kiedyś podobny problem, tylko u mnie raz świeciły, raz nie. Po opisanej wyżej operacji wszystko oki. Powodzenia. Daj znać jak poszło. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 A czasem nie miałeś zdejmowanego zderzaka przedniego? Tam jest złączka do zasilania przeciwmgielnych. Proponowałbym tam zajrzeć. Wystarczy odpiąć od góry spinki, po dwie śrubki w nadkolach i odchylić do przodu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Przychylam się do sugestii Aniewy. Miałem identycznie - okazało się, że chłopaki od klimy nie spięli świateł. Od tego bym zaczął. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Wtyczek i ewentualnego sprawdzenia żarówek nie proponowałem, bo takie rzeczy chyba każdy sprawdza zanim założy temat na forum. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calderaseven Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Panowie dziękuję za pomoc - zdemontowałem dzisiaj nadkole i jak to się mówi po nitce do kłębka - okazało się że mam przerwany przewód - zlutowałem całość i halogeny świecą jak nowe Jeszcze raz dziękuję i uważam, że temat można zamknąć - jeśli ktoś chciałby więcej informacji jak dostać się do przewodów i halaogenów służę pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi