esh0 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam wszystkich Zakupiłem Meg II 1.5dci 2005r. No i mam problem z rozruchem gdy autko przestoi dłuższy czas (czyli zawsze rano). Odpalam autko, zaczyna kręcić, przestaje, komunikat INCJETION FAULT i STOP. I mogę tak kręcić kilka/naście razy i w końcu zaskoczy. Ale wystarczy że podpompuję taką gruchą po lewej stronie pod maską na przewodach paliwowych i rusza od razu. Przy pompowaniu ta gruszka robi się coraz bardziej twarda, tak jakby nabijało ciśnienia. Czy to możliwe, że po prostu układ ma gdzieś nieszczelność i na długim postoju nabiera gdzieś powietrza? Czy miał już ktoś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Zaworek zwrotny paliwa znajduje się w tej gruszce, jest on uszkodzony, dlatego paliwo się cofa po postoju. Wymień gruszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Czy od Meg III będzie pasowała? Tylko taką nową znalazłem na alledrogo http://allegro.pl/megane-iii-reczna-pompka-pompa-paliwa-1-5-dci-i1707450220.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 to nie żadna gruszka tylko wtryski, ewentualnie pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Być może nie powiedziałem najważniejszego: podczas jazdy nie odczuwam żadnych problemów. Po dłuższym postoju pojawiają się pęcherzyki powietrza w przewodach paliwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 No nie wiem, kolega miał ostatnio podobne problemy w Fordzie. Któryś z kolejnych mechaników powiedział mu, żeby wymienił przewody paliwowe, bo ponoć te oryginalne z biegiem czasu parcieją i "puszczają" powietrze. Rzeczywiście po wymianie przewodów problem ustąpił. Może tu jest ten sam problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 to nie żadna gruszka tylko wtryski, ewentualnie pompa ----- ----- Chłopie jeżeli nie masz za bardzo pojęcia, to nie wprowadzaj ludzi w błąd. ----- esh0 - od MIII nie wiem, jeżeli jest identyczna, to czemu nie. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ostatecznie zostawiłem auto u mechanika - uszkodzone wszystkie 4 wtryskiwacze, leją jak otępiałe. Pompa podczas rozruchu pompuje do 200atm, jednak przez zbyt duży przelew nie idzie dalej, komputer łapie błąd ciśnienia i klapa. Poprzedni właściciel dobrze wiedział, czemu sprzedaje... Jak tu komuś ufać Czy regeneracja w cenie 350zł zaworek + 30-50zł robocizna + 2x 23zł jakieś szpilki czy coś - za sztukę, to dobra cena? Swoją drogą, jeśli ktoś jest z okolic Malborka, to NIE POLECAM zakładu mechanicznego na stacji Lotos - 4 dni auto trzymali i doszli do genialnego wniosku, że może coś z wężykami nie tak jest... a nawet wtryskiwaczy nie sprawdzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi