Mefii Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam posiadaczy Meganek, Mam do Was pytanie - czy u was sprężarka od klimatyzacji też głośno chodzi? Będąc w aucie tego nie słychać (dobre wygłuszenie), ale stojąc przy Reni to słyszymy takie buczenie (przypomina to trochę pracę wentylatora na maksymalnych obrotach). Dźwięk ten pojawia się przy załączonym "Auto" i "soft" na Climatroniku, a przy "ACC OFF" znika. Macie może sugestie dlaczego tak jest? Dodam że klima bardzo dobrze chłodzi. (w czerwcu była na uzupełnieniu czynnika oraz wymianie filtra powietrza) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Załącza się sprężarka od klimatyzacji, zwiększają się troszkę obroty na silniku. Jeśli tego wcześniej nie było a teraz się pojawiło to auto chyba masz jeszcze na gwarancji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefii Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Gwarancja się niedawno skończyła :) Sprężarka nie chodziła wcześniej tak głośno. Czyli uważasz że to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Nie, tak nie uważam. Jak było cicho to dalej tak powinno być. Z informacji jakie ludzie na forum piszą, wynika że powodem głośniejszej pracy może być mniejsza ilość czynnika w układzie klimatyzacji. Kiedy ostatnio robiłeś przegląd układu klimy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefii Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Ostatni przegląd był robiony w czerwcu tego roku. No ale jeżeli to jest przyczyną, to przejadę się do serwisu. Może gdzieś jest jakaś nieszczelność i czynnik mi ucieka. Dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reins Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mam Renie z tym samym silnikiem i u mnie jest to samo. Ale po chwili się wyłącza i jest ciszej. Myślę, że nie ma się czym martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam:) nie ma się czym przejmować ja mam co prawda megi III 1.6 u mnie jest tak, że zaraz po uruchomieniu silnika jak włącza się klima (przeważnie jeżdżę na auto) na kilkadziesiąt sekund włącza się drugi bieg wentylatora i wydaje się tak jakby głośno chodziła sprężarka, a to nie prawda, sytuacja ta występuje tylko jak jest cieplej na dworze, a układowi potrzebne jest więcej chłodnego powietrza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefii Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 No to teraz jestem spokojnieszy :) już miałem wizję wymiany sprężarki... Dziękuję wszystkim i szerokości :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi