Prezes Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 marek44, Wlej do garnka zimnej wody, wkładaj lustro razem z plastikiem i na gaz. Grzej do czasu aż zacznie być dość ciepłe - potrzymaj trochę w wodzie i po jakimś czasie leciutko zacznij odrywać ale BARDZO DELIKATNIE Puści po jakimś czasie. Resztki wymyj sprytem ;-) Suszarkę odstaw po stopisz plastik lub go zdeformujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hard-drive Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 a nie prosciej kupic nowe lusterko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Dzięki za pomoc - może spróbuję jak radzi Prezes. Jeśli chodzi o kupno nowego to chcą w serwisie Renault 120 zł za samo podgrzewane szkło. Za tyle to dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 marek44, ja kupowałem teraz lewe podgrzewane za całe 24 zł, więc jak za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Jeśli chodzi o kupno nowego to chcą w serwisie Renault 120 zł za samo podgrzewane szkło. A kto mówi o serwisie Renault? Gwarantuję Ci że samo szkło w zwykłym sklepie kupisz za ... no, dużo mniej. Poza tym, skoro maty grzewcze już masz, to zawsze możesz kupić "gołe" szkło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Gołe szkło to najlepsze chyba wyjście w moim przypadku. Matę już mam. Nie mogę tylko trafić go na allegro. Wszystkie są z plastikowym mocowaniem. No ale poszukam jeszcze. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 marek44, Skoro masz matę to baw się w wymianę i odzyskanie plastiku i szkła. A, będziesz jeszcze potrzebował taśmę do przyklejenia, jak jej nie nabyłeś z matą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Dzięki Prezesie! "Mądrego to i mądrze posłuchać" (powiedział chyba kiedyś Pawlak). Kupiłem taśmę dwustronną, szkło w garnek z wodą, na gaz - i udało się! Wkład lusterka ten sam, działa bez zarzutów. Mata + taśma = 14 zł. Taniej chyba się nie da. Polecam ten pomysł na naprawę lusterka albo przeróbkę zwykłego na podgrzewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 marek44, No widzisz - grunt to przełamać strach przed zrobieniem czegoś samemu :) :) Nie było innej opcji coby się miało nie udać ;-) Sam to przećwiczyłem to wiem co radzę :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam ponownie w tym temacie, chociaż to trochę inny problem. Lusterka działają bez zarzutów, podgrzewają się super - przestało natomiast mi dzisiaj działać podgrzewanie tylnej szyby. Kontrolka się zaświeca, lusterka grzeją - szyba nie. Bezpiecznik dobry - po wyjęciu go i włączeniu przycisku słychać jest przekaźnik ale kontrolka już się nie zaświeca. Nadmieniam, że nie skrobałem od wewnątrz szyby, nie czyściłem ostatnio, nawet nie dotykałem - grzały wszystkie paski. Może jest gdzieś jakiś inny bezpiecznik o którym nie wiem albo inny przekaźnik? Może jakiś wpływ ma to naprawione lusterko grzewcze? Poradźcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Obstawiam brak masy, a napięcie na szybie masz? Może od tego zacznij? Nie pamiętam dokładnie, ale chyba w układzie ogrzewania tylnej szyby jest przekaźnik. Powinno być więc zasilanie na szybie. Pytanie co z masą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Wczoraj nie miałem możliwości nic więcej sprawdzić - może dzisiaj znajdę chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ściągnij sobie z ftp-a PIKUR-a schemat elektryczny do Meganki. Masz tam wszystko ładnie rozrysowane, łącznie z ułożeniem kabli. będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Dzięki P_r_z_e_m_o ale ciężko mi coś znaleźć dla mojej Megi. Przeszukałem ftp-a PIKUR-a i nic. Albo nie umiem szukać - robiłem to pierwszy raz. Poczekam aż podskoczy trochę temperatura na dworze i będę "grzebał" w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Tu masz bezpośredniego linka do pliku ftp://pikur:[email protected]//M...e/Megane/Megane Scenic - schemat elektryki.zip kliknij w niego i zapisz plik na dysk (zip) potem już będziesz wiedział co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi