belineek Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Witam, Muszę zdemontować tylko klapę. Niestety nie wiem jak rozłączyć kable. Robił to już ktoś?? Jest konieczne zdejmowanie tych plastików koło szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Ad1) To jest cała wiązka, wtyczka pewnie będzie z prawej strony nadwozia pod plastikami. W starszych wersjach jest na wysokości bocznego okna karoseryjnego (np. Scenic) Ad2) plastiki musisz zdjąć, żeby odpiąć i wyjąć wiązkę kabli. Poza tym nie piszesz dokładnie. Jeżeli chcesz zdemontować tylko klapę to musisz wypiąć wiązkę elektryczną z wtyczki, szukaj pod plastikami w lewej części bagażnika. Jeżeli, natomiast robisz coś więcej np. jakieś prace blacharsko-spawalnicze to ja bym wyjął co się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belineek Opublikowano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Masz rację nie napisałem konkretnie. Muszę zdjąć tylko klapę, nie mam zamiarów robienia żadnych prac blacharsko-spawalniczych. Czyli ta wiązka elektryczna, która mnie interesuje ukryta jest pod plastikami po lewej stronie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Tak, zobacz gdzie masz gumowy łącznik, w którym lecą przewody i po tej stronie szukaj wtyczki, pod plastikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belineek Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Rozebrałem plastik koło szyby w celu rozłączenia kostki i ku mojemu zdziwieniu nie było tam żadnej kostki. Wszystko połączone jest na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Kostka może być od strony kabiny auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belineek Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Zdjąłem ten jeden plastik od strony auta i też nie było kostki. Dodatkowo rozchodzą się tam przewody do lampy z tej wiązki co leci na klapę;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Jak pisałem, kostka na pewno będzie pod plastikami nadwozia, bagażnika. Tak jest we wszystkich poprzednich typach Meganek. Na pewno tak samo jest w MIII, SIII i Fluence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belineek Opublikowano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Jeżeli jest kostka to na pewno gdzieś dalej. Bezpośrednio z wiązki, która odchodzi do klapy odchodzi wiązka do tylnej lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi