kraulista Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Czy mogę zamienic koła z letnich alu na stalowe 14 ? czy nie będa za małe? Oponki oczywiście tez 14 będa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Na pewno nie podejdą. 15" minimum. http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=10489...ht=opony+megane http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=10557...ht=opony+megane Jest tego więcej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wektor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Mam felgi stalowe o rozmiarze 6,5 J15H2C ET 45 roztaw śrub 4x100 w Meganie II 1,5 dci i chce kupić felgi na opony zimowe czy rozmiar taki asm jak moje tylko ET 50 będą pasować czy nie będzie felga się ocierać może o zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 wektor, najlepiej takie jak twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryt26 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 witam mam problem próbuję coś znalesc na temat felg do Meganki 2 ,chciałbym wrzucić 18 calowe alumki tylko nie wiem jakie ET,czy może ki ktoś pomuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Czy to wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek810316 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Chcialem kupic stalowki do Megane II 1,9DCI .Nowe stoja w granicach 250zl za sztuke ale ja znalazlem takie cos... http://moto.allegro.pl/renualt-megan-ii-sc...1192883988.html czy ta strona jest ok,czy felgi wygladaja na nowe... Gosciu twierdzi ze sa zakurzone bo leza na magazynie i taka cene ma bo 1000sztuk ma na magazynie.. Co powiecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diwix Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 W zeszłym roku miałem ten sam dylemat. Tyle, że ja szukałem felg 15" i czujników (pasują do 1.9dci i opony zimowe są tańsze). W tej samej firmie chciałem kupić komplet felg i czujników, niestety miał tylko felgi 6Jx15 ET43 a ja potrzebowałem 6,5Jx15 ET45. Kupiłem tylko czujniki - były niby nowe (nieużywane) ale jak się okazało były z demontażu (tutaj uwaga nie były używane i programowane). Po prostu gość ściągnął skądś komplety felga plus czujnik. Aluminiowy pierścień czujnika był odkształcony (dopasowuje się do felgi podczas montażu). Czujnik kosztował 50% ceny nowego w kartoniku. Pierścienie udało się wyprostować. Zamontowałem i zaprogramowałem je w ASO i całą zimę nie było problemów. Moim zdaniem te czujniki były montowane od razu do felg na sprzedaż w kompletach a koleś sprzedaje osobno felgi i czujniki. Z felgami jest podobnie. Są nieużywane ale mogą być ślady po czujnikach (wentylach) - na fotach są właśnie puste otwory na czujnik. Na pewno są proste, nie malowane, nie używane w autach i w bardzo dobrym stanie. Zresztą jak się przyjrzeć to nie mają śladu montażu (krawędzie wszystkich otworów są czyste i nie porysowane) - uwierz mi po montażu i małym przebiegu takie ślady na bank pozostają (sprawdzone). Ja bym brał bez zastanowienia. Poproś o ładny komplet - niezakurzony:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek810316 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja mam rozmiar 6,5Jx16 ET49.. Taka mam nowke zapasowke o tych rozmiarach...wiec zastanowilem sie i kupuje tylko 3sztuki a na zapasowke bede bral albo jedna z zimowek albo z letnich,to zalezy co akurat bede mial zalozone na aucie. Dzieki za pomoc juz zamowilem 3 sztuki i platnosc przy odbiorze. Dogadalem sie z gosciem ze przed odebraniem moge je przy kurierze rozpakowac i posprawdzac wiec niczym nie ryzykuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frugoman Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Naszły mnie wątpliwości... Czy do Megane II phI 2.0 16v F4R wejdą stalowe 15'? W rozpisce producent zaleca tylko 6,5J 16' oraz 6,5J 17' - sprawdziłem zapas i jest stalowa 16'... Nie chcę mieć niespodzianki jak już zakupię felgi i opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Myślicie że będą pasować do Megane IphI? Nie znam się totalnie na tych oznaczeniach, ale 4x100 się zgadza, 16' też by pasowało. ale nie weim jak z resztą. Bo się poważnie zastanawiam czy nie kupić tego + ładne kołpaki i do wiosny dojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anr13 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 może to cię zainteresuje http://allegro.pl/felgi-4x100-renault-opel...1191224405.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 arek810316, Posty piszemy w odpowiednich miejscach Tym razem przeniosłem Nie znam się totalnie na tych oznaczeniach, Wystarczy umieć czytać http://megane.com.pl/megane-ii-phi-i-megan...pon-vt10462.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Wejdą na pewno, felga musi mieć rozmiar 6,5 J 15'' ET 45 na odpowiednią dla ciebie ilość śrub Osadzenie koła dla felg stalowych wynosi ET 45, a dla felg alu ET 49 Musisz dobrać tylko odpowiednią wysokość opony, jako zamiennik w stosunku do oryginalnych. Możesz sobie to przeliczyć na kalkulatorze http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 pytanie padlo juz w poscie powyzej, ale powtorze - czy mozna do megane II 1.9dCi zalozyc felgi 6.5J 15' ET50. Wiem, ze std to ET45, wiec czy mozna takich felg uzyc jako zamienniki i nie beda one obcieraly o zaciski (bylyby schowane do wewnatrz bardziej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi