gipsiarz Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Ok dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 czy ktoś ma może opony Sava eskimo pytanie jak to się sprawuje czy naprawdę są takie ciche? tak się zastanawiam a na wiosnę kupuję zimówki na następny sezon (promocje). dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss_wnd Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam Mama pytanie :-P Posiadam Renault Megane Clasic 2001 orginalnie lata na rozmiarze 185/60/15' czy jak założe 185/65/15" czy będzie mi coś ocierać ? czy nie za wysoki profil? Pomocy mam fajne oponki po dobrych rabatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 185/65/15" czy będzie mi coś ocierać ktoś na forum narzekał, że przy tym rozmiarze mu tarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 wydaje mi sie że nie powinno, między 60% ze 185 a 65% ze 185 to nie jest wielka różnica w mm na średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja jeździłem na zimówkach 185/65 R15 i przy nawet nie komplecie pasażerów wytarło mi się prawe tylne nadkole. Lepiej trzymać się zaleceń i zakupić 185/60 R15 to i tak jeden z największych rozmiarów w spotykanych w Megane I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Doświadczenia zazwyczaj zawsze są kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Vivaldi, 185/65/R15 to zdecydowanie za wysokie opony!! Ja mialem letnie 185/55/R15 to bylo ok, wiekszych niz 60 nie mozna zakladac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 ale ale Vivaldi ma scenica (i tu się kłania opis w awatarze) i opona 185/65/15 nic nie zaszkodzi a nawet będzie jak najbardziej wskazana poniżej tabela zastosowanych opon w megane dla scenica jest 185/70/14 więc odpowiednik tej opony dla 15 calowej felgi to właśnie 185/65/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No tak ale Vivaldi, pisal to w stosunku do zapytania, które odnosilo sie do zwyklej meganki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarnas Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam, mam pytanko czy do renówki megan 1.4 benzyna rok 98 moge założyć oponki o rozmiarze 175/65 R14 (obecnie mam założone felgi R13 175/70 ale strasznie szumia podczas jazdy, kupiłem autko na takich oponach), a chce wymienic na inne bo posiadam opony zimowe Kleber 175/65 R14, i letnie Kormoran 175/65 R14 i stąd moje zapytanie, jeszcze chciałem zapytac czy jezeli bede mogł założyc to czy przy skrecie nigdzie nie obcieraja? z góry dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Najlepiej skorzystac z kalkutara rozmiarow, ktore sa na kazdej stronie sklepow z oponami. Ale ja osobiscie zimowe mam wlasnie 175/65/R14 i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek2222 Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 cześć....ja mam też megane na 13, 1.6.e. i też noszę się z zamiarem kupna 14 felg i opon. a sprawdzałem i niema kłopotu...pozdrawiam romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_72 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witam, dorzucę swoje dwa grosze. Z salonu wyjechałem Meganką na Michelinach. Przejeździłem na nich cztery sezony (oczywiście z zamianami na zimówki). Następnie kupiłem Goodyear Hydragrip. Przejeździłem na nich dwa sezony, założyłem na trzeci - tył prawie łyse, przód też raczej lata nie przetrzyma. Różnicy w przyczepności nie zauważyłem. Moje następne opony to tylko i wyłącznie Micheliny, żadne inne. Tak to jest, jak się robi dziadowskie oszczędności po 20-40 zł na gumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Goodyear Hydragrip miałem te gumy w clio i polecam - bardzo dobre na mokrym, co do ścieralności to 40.000 km na nich zrobiłem i wciąż miały głęboki bieżnik, a obecnie siostra w swoim meganie na nich jeździ, cała moja rodzina jeździ na goodyearach (1x hydragrip, 3xexcellnce) i to bardzo dobra firma oponiarska założyłem na trzeci - tył prawie łyse, przód też raczej lata nie przetrzyma. Różnicy w przyczepności nie zauważyłem poczekaj do pierwszego deszczu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi