kacper69 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Zauważyłem , już od dłuższego czasu , że po przejechaniu kilku tys km po przeglądzie pogarsza mi się hamowanie hamulcem zasadniczym, tak jakby nie hamowały tylne tarcze. Mogę to poprawić zaciągając nawet na 1-2 ząbki hamulec ręczny , przy jeździe takie zaciągnięcie hamulca nie działa , hamowanie jest o niebo lepsze, tylko ten czerwony komunikat na wyświetlaczu.... W związku z tym mam pytanie, jak samemu podciągnąć linkę hamulca ręcznego w M3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Może by tak pojechać do mechanika aby sprawdził co się dzieje z układem hamulcowym, a nie cudować ? Padnie Ci podczas drogi i będziesz miał pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Jeżdżę systematycznie ( co 20 tys) do ASO na przeglądy , po każdym jest przez ok 8-10 tys km dobrze, a potem się pogarsza. Serwis ASO w ciągu kilku wizyt nie rozwiązał problemu do końca, sprowadzając sprawę do tego że ten typ chyba tak ma . Dlatego chcę sobie sam podregulować ręczny , wtedy tył lepiej hamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Jeśli w M3 nie popierniczyli zupełnie systemu hamulcowego (wszelakiej maści elektroniczne systemu hamowania itp.) to nie ma prawa być czegoś takiego, że ręczny wpływa na hamulec nożny. Tak na zdrowy rozum to podciągniesz i co dalej ? Ręczny nagle Ci padnie i przy tej okazji padnie też nożny ? Coś tu nie halo jest. Jak dla mnie to pierdzielą sprawę i należy albo zmienić mechanika albo zrobić awanturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 w M3 linke recznego podkreca sie zdejmujac tylna czesc panelu srodkowego , odkrecajac 2 x torx 20 unaszac do gory panel srodkowy mozna podkrecic reczny. aczkolwiek polecam sprawdzic na stacji diagnostycznej roznice w hamowaniu przod a tyl , byc moze masz zapieczony ktorys klocek w tylnych jarzmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior_ksp Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Koledzy jaki klucz do tej regulacji jest potrzebny? Zauważyłem dziś że ręczny tak na pierwszy ząbek jest bardzo luźny i chciałem podkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi