volfeer Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 A jak mam nieszczelność na połączeniu wężyka odmy z wężem dolotowym powietrza, to o czym świadczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurapt Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Tak, wyczyściłem gruszkę i przepłukałem ten "nowy". Wężyka już się nie zakłada, bo zastępuje go przecież ten 8200280347. Kolektora nie czyściłem, bo nie mogłem go wyciągnąć, mimo odkręcenia elementów podszybia. speedy9, a jak Ty wylałeś ten olej? Wyciągałeś kolektor na zewnątrz? Ja nie mogłem, bo ten odstojnik mi przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ja sie absolutnie tego nie tykałem Mechanik to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Popatrzyłem dzisiaj i niestety wyciek z kolektora dolotowego i wężyka od odmy się powiększa. Warto wymieniać ten wąż, czy ten typ tak ma? http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=19133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDZIO12 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Witam czy ktoś może napisać co w końcu dokładnie zrobić z tym piszczeniem byłem w aso rozkładają ręce kazali mi rozciąć odme i wyciagnać wszystko ze środka i problem zniknie Edytowane 21 Czerwca 2015 przez SPIDZIO12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Napisz które to ASO będzie wiadomo gdzie nie jeździć!!! Jeżeli pytasz o silnik 2,0 16V i specyficzne skrzeczenie to temat był już poruszany na kilku forach i rozwiązany. wystarczy przeczytać nawet ten temat... Edytowane 22 Czerwca 2015 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDZIO12 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Podaj jakiś link prośba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Jaki chcesz link? Przecież napisałem wyżej gdzie znajdziesz rozwiązanie, nawet powtórzę: wystarczy przeczytać nawet ten temat... Jest napisane konkretnie co trzeba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomus85 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Panowie, sorry za odgrzebywnie tematu ale mam to buczenie u siebie i po wymianie grzybka , dalej jest ten dźwięk. Kupiłem w ASO nowy 8200291355 grzybek (regulator ciśnienia) i po złożeniu nic się nie zmieniło. Mam u siebie ju to nowsze rozwiązanie tzn. 8200280347 (zawór odpowietrzający) a nie rurkę więc przypuszczam, że to jeg wina bo jak go odczepie to dźwięk znika. Podczas wymiany zauważyłem dwie rzeczy, które mnie martwią: 1. Jeżeli jest to odma to powietrze powinno być dmuchane z silnika a odma powina filtrować olej od powietrza. U mnie zaś przez te części powietrze jej zasysane do środka silnika i jak tylko zatkam rurkę, silnik gaśnie. Czy czasem przez nie nie powinno dmuchać? 2. Kilka postów wcześniej, ktoś dał zdjęcie wyciągniętego silnika, gdzie rurka z 8200280347 (zawór odpowietrzający) wchodzi chyba w pokrywę zaworów. U mnie zaś ona wisi nigdzie nie włożona. Rurka ma gdzies wchodzić czy wisieć? Pytam dlatego, że nie chcę znów wydawać 180 zł na zawór a może problem leży gdzieś indziej. Będę wdzięczny za znalezienie chwili i odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) To ją podepnij w odpowiednie miejsce wedle podanych zdjęć. Tak ciężko wkleić właściwy link by było zgodnie z regulaminem forum Poprawiłem Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDZIO12 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Witam rozciołem odme i wyjołem wszystko ze środka tą membrame i sprężynki buczenia nie ma ale obroty 1200 na luzie czy można przyuczyć przepustnice do tego?wie ktoś? Edytowane 28 Czerwca 2015 przez SPIDZIO12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomus85 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Karlo, w tym problem, że u mnie w 2.0 16V nie ma gdzie włożyć tego wężyka. Moja furmanka jest z 2005, możliwe aby była wprowadzona zmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Albo źle szukasz albo ktoś dziwnego moda zrobił. Ja kupowałem ten zawór odpowietrzający z silnika rocznikowo 2006 lub 2007. Nie będę wstawiał ponownie tych zdjęć, więc opiszę opierając wedle zdjęć z powyższych postów. Na drugim zdjęciu masz element oznaczony "1" (post 70) i z niego wychodzi króciec na który nakładasz gumowy wężyk z zaworem odpowietrzającym (8200280347), widać to dobrze na zdjęciu w tym wątku na stronie:3 post:38 a drugą jego stronę nakładasz na króciec tzw: zaworu ciśnieniowego (gruszki - 8200291355) który wpinasz w kolektor dolotowy. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomus85 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Karllo, jednak źle macałem. Odkręciłem podszybie i podczas zaglądania z zakamarki, znalazłem dziurę ;). Złożyłem wężyk i już nie ma tego dźwieku. Wymieniłem tylko grzybek i sie bałem, że będzie trzeba jeszcze ten drugi element. Dzięki za nakierowanie. Dodano: 13 gru 2015 - 11:17 Jakby ktoś potrzebował to sprzedam nowy zawór 8200291355 za 100 zł. W serwisie dałem z aniego 180 zł ale okazało się, że problemem był wypadnięty wężyk ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniak.konrad Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Odkopuję temat. W innych postach było polecane naciągnięcie sprężynki w zaworze odmy. Na chwilkę pomogło. Niestety problem powrócił. Na necie nikt niestety nie ma dodatkowego elementu 8200280347. Może ktoś ma na zbyciu:D Dodano: 30 gru 2016 - 09:34 Kupiłem część w ASO. Na szrotach nigdzie nie było. Nowy element 166 zł. Zamontowałem go już w aucie i jak na razie objaw ustąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi