emwi Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 (edytowane) Witam, zastanawiam sie nad kupnem Renault Megane II CC albo Hatchback powiem szczerze ze z wygladu jestem zakochany w tym autku jest sliczne i jak na to co soba prezentuje naprawde tanie, lecz mialem juz Renault Laguna z 2002 i niestety mialem z nia straszne problemy ciagle cos sie sypalo czesci drogie i w ogole nie wspominam tego dobrze. Jestem troche uprzedzony do Renault. Obecnie posiadam focusa 1.4 75 koni mialem maly problem finansowy samochod na pol roku byl potrzebny wiec wiem jedno chce wiecej mocy :) Planuje napewno benzyne bo robie za krotkie trasy ;) myslalem o 1.6. Chcial bym was prosic o opinie jak samochod sie trzyma po dobrym sprawdzeniu i w ogole; ) jednak to francuz;p Warto? a jak warto to jaki silnik najlepiej ( benzynowy ) z Góry dziekuje i pozdrawiam ! Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 - proszę poprawić. 0cool Edytowane 21 Października 2011 przez 0cool 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 W takim razie szukaj 2.0 najlepiej po liftingu (ph2). Ja mam akurat dCi, ale tym bardziej jestem zadowolony. Żadnych poważnych problemów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emwi Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 (edytowane) Aha :) fajnie by bylo jak by ktos sie jeszcze wypowiedzial z tym 2.0: ) bo mysle ze to dobry pomysl jak spalanie i w ogole; ) ale dzieki wielkie za nakierowanie: ) Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 21 Października 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 2.0 bena na krótkie dystanse ? Przecież ten silnik katalogowo bierze 10.9 litra w mieście, to powiedz mi ile to spali na odcinkach które chcesz pokonywać ? Co będzie w zimę to nawet nie pytam. Na krótkie odcinki z benzynowych to max 1.0 - 1.2 pojemność, wszystko powyżej będzie palić benzyne jak smok. Ja bym brał diesla, 1.5dci dla jak najniższych kosztów, albo 1.9 dci dla większe mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Diesla na krótkie odcinki ? Jakoś mnie to nie przekonuje. Na krótkie odcinki, to tylko benzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek19 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Co do 2.0 benzynowego to posiadam taki i jestem z niego zadowolony ;] autko ma naprawde niezłe osiągi lecz nie jest to jakaś "wyścigówka" średnie spalanie w mieście wg komputera od 9,8-10,1. duża pojemność wiec nie ma co się spodziewać małego spalania. W trasie da się zejść poniżej 8 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Kolega pisał o mocy, a nie spalaniu. Nie dla wszystkich spalanie ma priorytet :) Od siebie dodam jeszcze, żebyś przejechał się 1.4 i sprawdził jak wrażenia, może akurat te 98KM wystarczy do tych krótkich odcinków. PS. Pawel mój diesel codziennie robi krótkie odcinki do pracy, sprawdza się idealnie już od kilku lat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek19 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Napisano wczoraj, 20:28 Aha :) fajnie by bylo jak by ktos sie jeszcze wypowiedzial z tym 2.0: ) bo mysle ze to dobry pomysl jak spalanie i w ogole; ) ale dzieki wielkie za nakierowanie: ) myślę że jest tutaj lekkie nakierowanie na spalanie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ville87 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 My kupiliśmy właśnie 1.4 98km 5d hb. Wydaje mi się ze na krótkie trasy auto jest zupełnie wystarczające. Mam porównanie do megi 1 1.4 75km to jest spora różnica dynamiki na korzyść megi2. Do 3 tys samochód troszkę ospały ale powyżej zaczyna to w miarę fajnie jechać. Myśle ze warto chociaż się przejechać bo ja powiem ze się dość milo rozczarowałem tym silnikiem. Do miasta naprawde wystarczy a i w trasie tez mozna tym spokojnie wyprzedzac. Ale jak wiadomo to tylko 98KM i wyścigówka to to nie będzie. Sprawnym przemieszczaczem już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 cc z 1.6 ? nie polecam szukaj 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi