Sławek17 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Mam odczucia, że fotel kierowcy nie jest zbyt wygodny. Jest jakby za wąski i czuję, że uciska mi na uda ( nie jestem otyły). Czy macie podobne odczucia czy to ze mną coś nie teges? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 mam takie samo wrażenie ale się już przyzwycziłem do tego - wymienialem juz nawet pokrycie siedziska kierowcy bo popękała po bokach "skóra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Jak dla mnie fotele w megance są jakby szyte na miarę. Z tego co pamiętam fotele w privilege są profilowane bardziej na sportowo i na pewno ludzie z nadwagą mogą mieć problem. Wszystko zależy od budowy ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafelS Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 U mnie w Privilege mam jeszcze taką "wajchę" do regulacji lędźwiowej(nie wiem czy jest ona w innych wersjach). Fajna sprawa poprawiająca komfort. Nie mam powodów do narzekań na wymiary siedziska. Jest takie jak powinno być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 W wersji Dynamique też jest ta wajcha ale nie chce poszerzyć siedziska fotela. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 mam takie samo wrażenie ale się już przyzwycziłem do tego - wymienialem juz nawet pokrycie siedziska kierowcy bo popękała po bokach "skóra" Widzę, że Renault powiela wiele niedociągnięć z poprzednich modeli zamiast je poprawiać. Ta niby skóra jest kolejnym tego przykładem. Mi w mojej poprzedniej megane II też popękała ta "skóra" na siedzisku po lewej stronie - pewnie dlatego, że tam jest największy nacisk przy wsiadaniu i wysiadaniu. Teraz też się skusiłem na megane III z wersją z beżową "skórą". Mając wcześniejsze doświadczenia sprawdzałem ją przed zakupem i wydawało mi się, że materiał jest trochę lepszy niż w poprzedniej wersji. Ale teraz słyszę, że znowu może popękać. A czy wymieniałeś to obicie na gwarancji? Jeżeli chodzi o siedzisko w megane III to ja też mam wrażanie, że w lewą nogę mnie uwiera. Poza tym jak "macam" oparcie fotela kierowcy to wyczuwam jakieś jakby linki gumowe czy też druty albo sprężyny. Może to jest wynikiem tego, że jest w nim regulcja podparcia lędźwiowego, bo w fotelu pasażera nie wyczywam tych drutów. Sprawdźcie jak jest u was i dajcie tu znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jeżeli chodzi o siedzisko w megane III to ja też mam wrażanie, że w lewą nogę mnie uwiera. Skoro uwiera w lewą nogę, a w prawą nie, to trzymaj lewą nogę w tej samej pozycji, co prawa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 ze śladami od wsiadania po lewej stronie siedziska kierowcy zacząłem się już borykać jak samochód miał kilka tyś. przebiegu :) muszę tu powiedzieć, że mam normalną materiałową tapicerkę wersja expression, mianowicie przy wsiadaniu siada się na boczną lewa poduszkę siedziska, która dotyka do bocznego plastykowego boczka siedzenia (ta część gdzie jest rączka od regulacji góra/dół i pokrętło od ogrzewania fotela)niestety ma ona ostrą krawędź, która zostawia ślady na boczku siedziska (obtarcia tapicerki)ciekawe czy ktoś z forumowiczów też ma takie obserwacje??? muszę tu zaznaczyć, że jestem osoba szczupłą i podejrzewam, że u osób z większą ilością ciałka sytuacja ta powinna być bardziej widoczna (czyt. większe obtarcia na lewym boczku siedziska) Ps. poradziłem sobie w ten sposób, że założyłem na fotele pokrowce koszulki co rozwiązało problem, a może go zatuszowało mianowicie otarcia się nie pojawiają na materiale koszulki i nie powiększają na materiale boczka siedziska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) A czy wymieniałeś to obicie na gwarancji? tak na gwarancji = a dokładniej juz w pierwszym jej roku :) niestety ma ona ostrą krawędź, która zostawia ślady na boczku siedziska (obtarcia tapicerki)ciekawe czy ktoś z forumowiczów też ma takie obserwacje??? tak - dlatego nowa wersja skórzanego siedziska ma juz z boku... materiał :-( Edytowane 24 Października 2011 przez athlon64x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 tak - dlatego nowa wersja skórzanego siedziska ma juz z boku... materiał :-( Czy to oznacza, że te boczne poduszki siedziska nie są już pokrytą tą niby skórą tylko materiałem? Jak jest w wersji z tapicerką łączoną - materiał + skóra. A czy ktoś sprawdzał, czy wyczuwa w oparciu fotela kierowcy te "linki", a których pisałem wcześniej? Zwłaszcza w jednym miejscu jak się mocniej naciśnie to wyraźnie u mnie jest wyczuwalne coś w rodzaju elastycznego zgrubienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) ja mam Privilege i tapicerke standardową czyli skóra + materiał - wymieniałem ja ponieważ popękała skóra na lewej skorzanej bocznej części siedziska, a w nowej wersji jest materiał zamiast skóry na bocznej powierzchni fotela czylu tam gdzie jest uchwyt od mechanizmu jego podnoszenia - podobno bardzo często pękała tam ze względu na znajdującą się tam ostrą krawędż o której wspominał Barnaba27 Edytowane 24 Października 2011 przez athlon64x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stes Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Bardzo wygodne fotele, ze skórą nic sie nie dzieje. Wyprofilowanie boczne rewelacyjne. Są to w/g mnie jedne z najwygodniejszych foteli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belineek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Bardzo wygodne fotele, ze skórą nic sie nie dzieje. Wyprofilowanie boczne rewelacyjne. Są to w/g mnie jedne z najwygodniejszych foteli Niestety nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem. Fotele mają zdecydowanie za krótkie podparcie łud. Siedzisko jest bardzo krótkie. Dodatkowo warto zwrócić na bardzo wysoką pozycję fotela pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Co do wygody foteli to nie da się wg. mnie generalizować. Także jestem zdania że są to bardzo wygodne fotele. Mam też doświadczenia z Octavią chyba Ambiente, i tam dopiero trzymają na boki. W MIII są przynajmniej jak dla mnie akurat. Każdy ma inne wymiary, więc innej długości siedziska także potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 o trwałości tapicerki na razie nie mogę się wypowiadać (tkanina), póki co robi dobre wrażenie. Jeżeli chodzi o wygodę samych foteli to zauważyłem, że zdarza mi się (na szczęście rzadko) po dłuższej jeździe wysiąść z niewielkim bólem pleców. Ustawienie zagłówka bdb. według mnie nawet lepsze niż np. w służbowej Octavii II FL, gdzie z kolei fotel oceniam wyżej od tego w Reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi