zdunman Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 bhtom a przez jaki okres (ile lat) użytkowałeś te akumulatory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Pierwszy miałem w VW polo z 1990r. (rok auta), akumulator użytkowałem przez jakieś 4 lata i sprzedałem razem z autem, teraz mam w Scenicu 1,5 roku i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 ...polecam czerwoną Toplę... No nie wiem.Moja padła po trzech latach.Co prawda,zakupił ją jeszcze poprzedni właściciel Reni,ale ta zima ją dobiła. Wybór padł na Vartę Blue(74Ah i 680A prąd rozruchu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 MarkB, i jak odpala Ci przy temperaturach - 15*C.? Bo u mnie jest o pradzie ok 520A i troche trzeba krecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 19Urban94, No jak na razie to za 2-3 razem(mam pewne podejrzenie,że filtr jest już do wymiany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 A ja jestem przekonany, że obecnie masowo wytwarzane akumulatory ,bez względu na markę czy technologię wykonania, po prostu mają po tych 3 - 4 latach paść na amen. A Ja czy Ty, mamy iść kupić nowy i napędzać koniunkturę. Ta anegdota tyczy się też choćby sprzętu AGD/RTV, a nawet jak twierdzą serwisanci laptopów HP i one mają w sobie "gen śmierci" powodujący duże problemy z funkcjonowaniem po pewnym czasie użytkowania. Tak, że niech nikt nie liczy ,że Topla, Centra czy Varta po 7 latach będzie kręciła silnikiem na mrozie bez problemu. Długo żywotność urządzeń odchodzi do lamusa. Ja w tym roku kupiłem Varte Silver i trochę żałuję ,że nie skusiłem się się na tą tańszą o przeszło 100zł Toplę, bo jakoś nie wierzą aby moja Varta ją drastycznie przeżyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 ...Topla, Centra czy Varta... I tutaj się chyba z kolegą zgodzę.Dla potwierdzenia,Centra Plus po ok.26 miesiącach padła mi(w innym autku)praktycznie z dnia na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorylpl1 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 witam Jaki akumulator powinien być zamontowany w megane 1,9 DTI. Niedawno kupiłem samochód i miałem akumulator 72Ah 510 A. Musze go wymienić i nie wiem czy kupić jakiś mocniejszy...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasidlo Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Wg katalogu Centry: Centra Futura CA 770 (77Ah 760A) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Wg katalogu Centry: Centra Futura CA 770 (77Ah 760A) ja taki kupiłem i jestem bardzo zadowolony, polecam - 25 stopni i odpala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 (77 h 760A) Z takim prądem który daje do dyspozycji akumulator rozrusznikowi nie ma szans, żeby nie odpalił po nagrzaniu świec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam! Przyszedł czas i na mój akumulator i zastanawiam się nad Centrą Plus BC 500 50Ah 450A lub dorzucę parę groszy i Centra Futura 53Ah 540A CA530. Silnik 1,4 16V czy lepiej zakupić coś z innej stajni....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Ja mam u siebie już ponad rok Future 53 Ah i mogę ją polecić. Nie ma z nią żadnych problemów i dobrze się sprawuje. Poprzednio miałem Centre Standard 50 Ah i padła zaraz po zimie jak pojawiły się cieplejsze dni, miała 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Pawel, no jak miał 7 lat to miała prawo. Tylko czy jest sens dopłacać do Futury...? Czujesz jakąś różnicę tak szczerze :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Różnica była w zimie przy -22C, kiedy Meganka zapałała bez problemów od pierwszego zakręcenia. Nie umiem powiedzieć, czy to zasługa nowego akumulatora, czy dużego prądu rozruchowego. Innym czynnikiem wyboru była bezobsługowość Futury, w Standardzie co jakiś czas trzeba było dolewać wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi