Danielossss Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja bym został przy Elfie i nie eksperymentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja zawierzyłem producentowi i dałem Elf 5W 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Renault zawsze polecal Elf-a i tego sie trzymajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 jakim olejem zalac 1,9dci ?? 0w40 czy 5w40 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody456 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Witam wszystkich mam problem z olejem, kupiłem ostatnio olej CASTROL MAGNATEC 5W-40 i nie wiem co ile kilometrów trzeba wymieniać taki olej. Jak ktoś będzie coś wiedział to niech pisze z góry dzięki [email protected] [ Dodano: 2007-05-06, 18:43 ] jeszcze jedno posiadam renault megane 2 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 tez mam ten olej i dowiedzialem sie w serwisie zeby nigdy wiecej go nie uzywac :/ Nie wiem ile jest w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 a ten elf 5w40 ktory jest normalnie wlewany jaka ma pelna nazwe ?? myslalem o castrolu edge turbo diesel ale jest na nim napisane ze jest przeznaczony do silnikow na PD czyli same VAGi bo u nas jest common rail wiec nie bardzo pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody456 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 to jest alej FULL SYNTHETIC i jest na nim napisane SAE 5W-40, API SL/CF, ACEA A3/B4/C3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 dzisiaj zauwazylem ze poprzedni wlasciciel wlewal castrola 10w40 czyli polsyntetyk, czy moge powrocic do oleju full syntetyk ?? nie bedzie problemu z kompresja i pierscieniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 U mnie był taki problem ze jakiś mądry mechanik wlał mi 10w40 ale bez problemu zmieniłem na 5w40 (po przejechaniu 10tyś km) i nic złego się nie stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Miałem podobny problem, poprzedni właściciel dla oszczędności wlał mineralny 15W40. Po 5 tys. km zmieniłem na pełny syntetyk Mobil One 0W40 i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Witam ja tak jak mlody456, jeżdżę na Castrol Magnatec 5W40, co wy o tym sądzicie? Czy mam wracać do Elfa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja mam u siebie castrole GTD magnatec 5w40 i jest dobrze nic sie złego niedzieje turbina nie padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 kolek, wlasnie taki planuje wlac nie dymi itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja jeździłem na Castrol Magnatec 5W40 i było OK - poprzednik też takim zalewał ;-) Wymiana co 10 - 15 max. tysiączków + filterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi