janksz Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Robert, to nie jest tak jak piszesz. Pierwsze zalanie suchego silnika potrzebuje 4l. Dopiero nastepne potrzebują mniej. Arosław....bardzo dobrze zrobiłeś, że upusciłeś. Mam nadzieje, że jest pod górną kreską, a nie pod dolną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 pewnie ze pod gorna ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmelman Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Ja do swojej MEGI leje 3 literki za każdym razem i jest akurat 3/4 stanu, oczywiście z filterkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Przed zmianą oleju silnik należy rozgrzać do max. Rozrzedzonego oleju zleci wtedy więcej. Lepiej jest oczywiscie wlać mniej i potem dolewać, niż przedawkować i upuszczać. Mnie zawsze wchodzi troche wiecej niż 3 litry, jakieś 3,2-3,3 z filtrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalu81 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Moja Megi ma przejechane 147000 km. Silnik 1,6 16V, benzyna. Niedawno ja kupilem i nie wiem jaki olej jest wlany. Czy ktos moze m powiedziec jaki olej powinienam wlac przy tym przebiegu? dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A nie znalazłbyś odpowiedzi jakbyś przeczytał ten temat dokładnie Jak pamiętam to była już o tym mowa i dość konkretnie dyskutowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Może nie na temat ale jeden znajomy dolał olej do płynu do chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 z tym policjantem to .......w sumie sie teraz nie dziwie że jest policjantem tylko skąd on ma na BMW a na poważnie to jak byłem piekny i młody (teraz to tylko "i" zostało) chcąc zaimponować że sam wymienie olej w kancie (125P), wczołgałem sie ,spuściłem , dolałem (zdziwiłem sie że mało weszło), jazda próbna a tu szszszszuuuuummmm, okazało sie że spuściłem .... ze skrzyni. :) , w pore sie zorientowałem, kolejne pół godzinki i skorygowałem stany (także ten przelany w misce) :) ....ale mogłem sie pomylić bo pomimo że nie byłem policjantem :) miałem wtedy -naście lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 LOL gratki za refleks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 co myślicie o olejach lanych z beczki , mnie one jakoś nie przekonują zawsz myślę ze ktoś przelał i próbuje zarobić parę groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Masz całkowicie trafne przekonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 no ja slyszalem tez to to gowno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowix Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 witam, posiadam nie dawno sprowadzona meganke w zwiazku z tym musze wymienic olej i to jak najszybciej, zastanawiam sie jaki i nie wiele wymyslilem bo sie na tym nie znam, wiem ze wczesniej byl zalany olej 10W 40, wyczytalem na tabliczce pod maska, ale nie wiem jakiej firmy! Wiec pytanie... co wlac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 olej (silnik + skrzynia), rozrząd, filtry(powietrza, paliwa, oleju, kabinowy), płyny (hamulcowy, chłodniczy, wspomagania) to wszystko od razu wymieniaj a oleje to renówki najbardziej elfa lubią, jak w silniku tolerują jeszcze różne marki to w skrzyni tylko elf trx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgan Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Chcę wymienić plej w silniku przebieg 115 tyś. ostatnio zalałem go elf 0w40, slyszałem ze shell 0w40 jest dobrym olejem, co polecacie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi