andrzej27r Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Niedawno kolega montował u siebie taki podłokietnik ,kupił okazyjnie kompletny z szynami i kostką ,sam mu zrobiłem wiązkę do podłączenia ,tymczasowo podłączył go sobie pod zapalniczkę ,minusem tego rozwiązania jest to że działa dopiero z ''plusa po zapłonie '' Podłączenie opisałem tutaj : http://megane.com.pl/topic/40748-oswietlenie-schowkow-pomiedzy-fotelami/page__p__309790__fromsearch__1#entry309790 Edytowane 28 Października 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lejo Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) A jeżeli podłokietnika potrzebuję tylko po to żeby podpierał mi łokiec, bez światełka, bez działania przesuwania elektrycznego, to co polecasz abym zrobił? Mocowanie pod ten podłokietnik będzie w moim modelu, czy musze coś dorabiać samemu? ------------------------------- I pytanko odnośnie zdjęcia: Regulamin forum jasno mówi o zamieszczaniu zdjęć Edytowane 29 Października 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilovat Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) Z racji na to, że mam wersję bez dedykowanego podłokietnika, montaż u mnie wyglądał nieco inaczej. Nie miałem w komplecie tej zacnej rynienki, wskazanej w jednym z postów: Klik! Ona mocowana jest na te same śruby, do których mocowana jest plastikowa rynienka (zamiast podłokietnika) w mojej wersji. Podstawę aluminiową podłokietnika zamocowałem na śruby samogwintujące do podłogi (nie mając tej metalowej rynienki jak i otworów na śruby w podłodze). Ale teraz jak przyglądam się temu zdjęciu to widzę, że ta metalowa rynna jest przydatna, ponieważ ma wspomniane otwory na śruby mocujące podstawę podłokietnika, jak i tworzy dystans od ziemi pozwalający na przesuwanie go: Foto Czy ktoś wie, jak ten element się fachowo nazywa? Próbowałem znaleźć go osobno na aukcjach, ale widziałem tylko w komplecie z podłokietnikiem, a nie chcę nabywać całego zestawu. Edytowane 30 Października 2013 przez Kilovat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lejo Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 No właśnie taka rynienka to rarytas....... Zkręcasz rynienkę i montujesz podłokietnik..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Kilovat na Twoim miejscu zakupiłbym komplet, zmontował i sprzedał to, co zostało. podłokietnik nieprzesuwany jest jakis taki nienormalny... :) Edytowane 4 Listopada 2013 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Jak dobrać się do rolety tego przesuwanego schowka? Moja jest bardzo zniszczona i chciałbym ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 tam powyżej, gdzie napis "Klik!" masz linkę do topika. widać co, gdzie rozkręcić - jak będziesz miał budę na wierzchu to zobaczysz jak roletę ściągnąć... samych rolet chyba nie sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilovat Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Mrarek - brakuje mi tylko tej jednej części: Zdjęcie Bo cała reszta jest w eleganckim stanie i szkoda mi ją sprzedawać. Niestety nie jest łatwo nabyć ją z osobna. Gdy robiłem rozeznanie wśród sprzedawców używanych części, proponowali cenę nieadekwatną do kosztów nabycia całego kompletu (np. podłokietnik w komplecie 250, ale sama wspomniana podstawa - 200 zł...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 proponowali cenę nieadekwatną do kosztów nabycia całego kompletu (np. podłokietnik w komplecie 250, ale sama wspomniana podstawa - 200 zł...). Jak znajdziesz taki kompletny podłokietnik z czarną skórą w przyzwoitej cenie to mogę partycypować w kosztach ale zabieram same skórzane podparcia pod łokcie. Te 2 dźwigane do góry ramiona. Resztę sobie możesz zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilovat Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Zlokalizowałem już tę część - metalowa forma, niezbędna do zamontowania podłokietnika do tunelu, to panel, nr 8200118291, kosztuje nowa ok. 130 zł. Propozycje od handlarzy używanymi częściami po 150 i więcej są wystrzelone z kosmosu. Tu znajduje się rozpiska poszczególnych elementów podłokietnika dla zainteresowanych: http://www.club-renault.ru/forum/Podlokotnik-na-Senyu-2-t52974.html --------- I mały update: forma nówka kupiona, podłokietnik zainstalowany, podpięty (pod zapalniczkę) - działa co prawda po starcie, ale to mi akurat nie wadzi. W razie potrzeby - służę informacją. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez Kilovat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomku77 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Witam. Mam pytanko... czy jest różnica w podłokietniku ( tunelu ) między tą z przed liftu, a po ? Chodzi o meganke. Mam z 2007 roku i nie wiem, czy wszystko jedno jaki kupię. A i jeszcze, czy podłokietnik musi być europejski, czy może być z jakiegoś anglika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locutus Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Panowie kupiłem właśnie swojego Scenica. No i nie mam tej półki z podłokietnikami między fotelami. Mam pytanie odnośnie jego montażu jeśli posiadam tradycyjny hamulec ręczny (nie elektryczny).Czy mogę zamontować taką półkę czy będą z tym problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Przy normalnym hamulcu ręcznym, przesuwanego schowka z podłokietnikami nie zabudujesz. Post z tematu linkowanego powyżej: http://www.club-renault.ru/forum/index.php?showtopic=52974&view=findpost&p=1378322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam.Co myślicie o takim czymś :) http://allegro.pl/podlokietnik-dedykowany-renault-scenic-i-i-ii-i4324757536.html .Montował ktoś coś podobnego?Mi nie zależy na elektrycznym przesuwaniu itp.Co myślicie warto?Dzięki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Na fotkach wygląda na solidny. Cena taka sobie, mogła być niższa jak za takie coś. Trochę dołożysz i masz oryginalny z demontażu. Jedyny plus tego na fotkach, to lepszy dostęp do zatrzasków pasów bezpieczeństwa. Przy oryginalnym osoby "szersze" mają problemy z odszukaniem zatrzasku przy zapinaniu i odpinaniu klamry pasa. (z obserwacji w czasie użytkowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi