slavOK Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 wykręcasz śrubę która siedzi w zwrotnicy, odkręcasz łącznik stabilizatora od amorka, zbijasz zwrotnice w dół (musi zejść) odkręcasz od góry 3 śruby mocujące poduszkę amortyzatora do kielicha i wyciągasz całego mcpersona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 za chiny ludowe niechce wyjsc z zwrotnicy :| ! a jakis tip jak wyciagnac ten łącznik ? bo namęczyłem sie z tym jak małe dziecko z paskiem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 no normalnie, masz śrubę którą łącznik jest przykrecony do amorka, musisz ją wykręcić, czasami bywa ciężko jak łącznik nie był ruszany długo... mam nadzieje, że nie wykręciłeś górnej śruby która łączy lage amorka z poduszką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 nie, nie ruszałem tej śruby ;) tylko jak odkręcę śrubę łącznika, to ta gwintowana końcówka gnie się w dół z całej siły - to tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 no będzie się gięła bo stabilizator odciąga, na tym polega jego rola, podnieś sobie jedną stronę w górę podłóż kołki następnie drugą stronę i kołki tak byś cały przód miał w górze to nie będzie problemu z odciągającym stabilizatorem a i robota przyjemniejsza bo nie trzeba z lewarkiem gonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 zrobiłem wszystko jak należy, ale amor ciągle siedzi 3-4cm w zwrotnicy, a ta już niżej nie chce schodzić. tak swoją drogą czy te amorki: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=...82+wys%C5%82any. były by lepsze od seryjnych na z tymi sprężynkami ? bo szczerze, to nie umiem znaleźć żadnych o obniżonym skoku dla megi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 a gdzie szukasz szukaj pod hasłem koni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 :] żeby kupić koni, muszę jeszcze troszkę uzbierać ;) natomiast co powiesz, na amortyzator który ciągle siedzi w mojej zwrotnicy !! 'odkręcony stabilizator, śruba w zwrotnicy... tak jak mówiłeś zbijam zwrotnice... kilka cm schodzi idealnie, natomiast potem staje i juz nie ruszy w dół... a amorka w niej siedzi ze 2-3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 kolego, jak masz odkręcone koło to w zwrotnicy jest dziura w którą wchodzi ta laga amorka, dziura jest na przelot, więc włóż coś od dołu jakiś kawałek drewna czy coś pod to lewarek i pod winduj tak by amorek się wysunął, oczywiście czymś przyblokuj sobie zwrotnice od góry, powinno wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 udało się! megi stoi na jamexach ;) postaram się jeszcze dziś wrzucić foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 50 zł za konsultacje się należy ;) zapodaj foteczki, tylko pojeździj troszkę by siadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 hehe ;) no dzięki wielkie!!! dziś już ciemno, ale jutro zapodam ;) bo strasznie nie wyraźne mi zdjęcia wychodzą ;) ogólnie wrażenia na + ! ;) nie buja tak autkiem i lepiej się trzyma w zakrętach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 drzazga masz te zdjęcia bo jestem ciekawy jak siadła megi bo też zastanawiam się nad tymi springami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzazga Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 to tak po przejechaniu gdzieś 100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oak Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Bardzo ladnie ci siadlo, jaki masz rozmiar felg/opon ? bo mam wrazenie jakby u Ciebie mocniej siadlo niz u mnie. Poza tym wersja przed czy po fl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi