ignas Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam, chce was zapytać, czy może ktoś z was wpadł na taki pomysł jak ja żeby wymienić standardowe zegary analogowe na zegary z wersji GT Line? Jak dla mnie w aucie sportowym powinny być zwykłe zegary dlatego chce zmienić zegary ze standardowych: na te w wersji która w Polsce nazywa się Kubica GT a w innych krajach po prostu GT Line: I teraz pytanie czy wystarczy kupić zegary i zmienić ? Czy to się zintegruję, czy potrzeba więcej modyfikacji ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Na pewno zegary, które zakupisz musza posiadać mniejszy przebieg niż Twój aktualny ponieważ w przeciwnym przypadku wskoczy Tobie do komputera wyższy przebieg z zegarów, które zakupisz. Prędkość i obroty silnika oraz inne kontroli w Megance III są sterowane cyfrowa i kostki połączeniowe są identyczne w przypadku obu wersji zegarów. Czy będą działać to nie wiem. Jak znajdziesz kogoś, kto ma takie zegary do sprzedania spytaj się czy możesz podjechać i podłączyć na próbę. Cała wymiana zegarów trwa 60 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 A czy wiecie może, czy w liczniku cyfrowym da się wymienić szybkę od prędkościomierza?? U mnie jest mocno porysowana. Nie jest to szkło tylko jakiś tandetny plastil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Da się wymienić. Wystarczy zdjąć ten plastik ozdobny, kury jest naokoło szkiełka. I oczom Ci się ukarze mocowania szybki- stopiony plastik. Pewnie da się zerwać to tylko będzie problem z przymocowaniem na nowo. Ale jakiś superglue i będzie się trzymać. Pytanie tylko z skąd weźmiesz taką szybkę na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Taką szybkę to można zamówić u szklarza. Właśnie chodzi o to żeby była to szybka a nie jakieś tandetne plexi, które rysuje się przy każdym dotknięciu. Mam pytanie również czy wiecie jak wyciągnąć zegary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korjo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ja bym nie ryzykował z wstawianiem zwykłej szyby, a co będzie z nią w razie wypadku? Plastik jest mniej kruchy i bardziej elastyczny. Lepiej tą plastikową wypolerować. Można np. zwykłą pasta do zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Sorry za odgrzewanie kotleta, ale może komuś przyda się info, że nawet bardzo głębokie rysy na szybce zegarów da się usunąć papierem wodnym 2500. Matowić dopóki uszkodzenie przestanie być widoczne. Powstałe zmatowienie wypolerować Meguiars Ultimate Compound: ręcznie, cieniutka warstwa (żeby pasta nie weszła gdzieś w zakamarki), polerować ściereczką z mikrofibry, pozostałości wytrzeć czystą częścią ściereczki. Po dwukrotnym wypolerowaniu zmatowienie zeszło całkowicie. Jeśli rysy są płytkie i powierzchowne wystarczy sam Megiuars bez papieru wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi