DruM Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 witam mam reno megane coupe 1.6e z 96r. mam pytanie.... jak nazywa się taka biała płytka pod kierownicą (tzn. nad pedałami pod kokpitem) z przekaznikami >?>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 MODUŁ KONTROLI ELEKTRYCZNEJ KABINY zwany UCH lub MODUŁ KOMFORTU BSI na szkicu i w schematach widnieje pod numerem 645 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 no chyba o to chodzi... no bo to urządzenie do ktorego podlacza sie rozne te kable ??? tam gdzie wklada sie bezpieczniki>> bo mi o to chodzi... ponieważ potrzebuje tego, bo jeden przekaznik w tym mi cos nawali;l Dodano: 22 lis 2011 - 14:58 chodzi mi o ten lewy modul co na obrazkui ponieważ mam megane coupe 1.6e z 96 bd taki modul pasowac od wszsytkich meganek 1.6 ? bez komputera pokladowegio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Może się różnic. Już w samym zestawie bezpieczników jest różnica i moduły dzielą się na wersję A i B. Najlepiej poszukaj według numeru fabrycznego tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 dzieki :) ja mam to wersje B nic się nie stanie z elektroniką jak podepne nowy taki moduł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Nie odpalisz auta bo w UCH jest immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 w tym module uch tam gdzie podchodzą wszystkie bezpiecznika jest immobilajzer? ... no to pozdroo ;/ nie da się jakoś to obejśc? Dodano: 09 gru 2011 - 20:44 bardzo rposze o odpoweidz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Wymienić przekaźnik i nie trzeba kombinacji z wymianą modułu. Jak sam nie dasz rady (jest wlutowany) to poszukaj kogoś zajmującego się takimi rzeczami, teoretycznie wystarczy nawet serwis RTV, ale jak bym wolał jednak kogoś kto wie jak się dobrać do UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) no właśnie bo przekaźniki są wlutowane i są uszkodzone ;/ i jest właśnie z tym problem.. sprawdziłem swoje numerki na module (wersja B modulu) i pasują do tego modulu znalezionego na allegro , oprócz numerków zaznaczone w czerwnonej ramcem.in ja mam 96058 a na skrenie są inne? czy to jest numerek produkcji czy coś takiego? Edytowane 10 Grudnia 2011 przez DruM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 To jeśli to jest tylko kwestia przekaźnika to poszukaj (nie podałeś skąd jesteś) jakiegoś speca/warsztatu zajmującego się naprawami tego typu układów i wymień przekaźnik. Nawet jak zapłacisz parę zł to i tak wyjdzie lepiej niż bawić się w wymianę UCH i dobieranie pasującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 ale te przekaźniki są uszkodzone... bylem już u elektryka ale powiedział mi żeby wymienić przekaźnik... chyba nie wiedział ze są na stale... ktoś chyba z nimi coś robił bo są bez obudowy... a jeden styka gdy chce podnieś lub opuścić szybę od kierowcy...elektryk powiedział mi że przez przekaźniki tak samo może nie chodzić wentylator od chłodnicy, i centralny zamek,... czy to prawda, że przez te przekaźniki są takie błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 (nie podałeś skąd jesteś) Jak to nie??? Podał, choć pytająco, jakby z pewna dozą nieśmiałości. Kolega jest stamtąd, skąd się biorą meganki... I raczej tam powinno się szukać fachowca od tego UCH, będzie bliziutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 jestem z małopolski z powiatu myślenickiego... mam sąsiada który pracuje w serwisie reno, ale jest chytry na kase, a ostatnio gdy coś miałem z autem mówił, że jest potrzbna nowa cześć i nie da się tego naprawić, lecz to naprawiono... to według was mam się udać do jakiegoś elektryka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) Jeśli sam nie potrafisz tego przekaźnika wymienić, a nie wszyscy potrafią i maja do tego odpowiedni sprzęt, to tak. Dobry elektryk powinien sobie z taką wymianą przekaźnika/ przekaźników w Twoim oryginalnym UCH poradzić bez problemu. (jeśli to oczywiście tylko przekaźnik a nie coś jeszcze wypalone) A tak przy okazji, choć nie jest to wymagane, to dobrze w profilu takie info o lokalizacji wpisać. Czasami jest to pomocne by jakiegoś magika z regionu wskazać gdzie warto pojechać. Oczywiście nikt nie wymaga podania pełnego adresu ale miasto w pobliżu, region, lub literki z tablicy rejestracyjnej już dużo dają. No chyba, że się wstydzisz swojego miejsca zamieszkania. :) Edytowane 10 Grudnia 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 ale wiesz najpierw te przekaźniki trzeba mieć aby wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi