zawisza1980 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Jeżeli potrzeba to mam 2 takie skrzynki UCH, jedna pochodzi od benzyniaka a druga od DTI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 ale wiesz najpierw te przekaźniki trzeba mieć aby wymienić... Dlatego CAŁY CZAS piszemy o kimś kto ma pojęcie jak zabrać się za UCH, nie o sąsiedzie co sam chyba nie do końca wie co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 jeżeli masz wersje B 7703297183G S103600300 J .. to podaj cenę jaką chcesz za to... a wymieniałeś w swoim reno te moduły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jeden posiada numer B 7703297184G S103600400 J na drugim ciężko odczytać bo naklejka jest troszkę zatarta (od benzyny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 jeżeli numerki nie bedą pasowały, to nie, ale dzięki za info.. a wymieniałeś u siebie te moduły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Odpukać jeszcze nie. Oglądałem obie skrzynki i faktycznie przekaźniki są na stałe. Moim zdanie jeżeli przekaźnik jest taki sam to można śmiało przelutować. Kiedyś na innym forum czytałem o tych skrzynkach i numer zależy od wersji wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Kiedyś na innym forum czytałem o tych skrzynkach i numer zależy od wersji wyposażenia To przecież "moduł komfortu" i ma ścisły związek z wyposażeniem auta. Golas nie bedzie miał tak rozbudowanego UCH jak ten wszystkomający. Co do przekaźników, to ja bym proponował poszukać w sklepach z elektroniką, lub Allegro w dziale z częściami elektronicznymi, nowych na podmianę. Byle parametry pasowały, (napięcie sterowania i obciążenie styków) wielkość przekaźnika i rozmieszczenie styków. Może nawet, jeśli są, to pozamieniać na takie z podstawami. Wlutować w UCH postawę lub przewody od nowej podstawy zamiast przekaźnika, a przekaźnik w podstawę wpinać. Przelutowywanie starszych przekaźników z używanego UCH to robota głupiego. Taki przekaźnik już był lutowany fabrycznie, używany przez jakiś czas czyli jego stan jest nieznany, teraz należałoby go kolejny raz podgrzewać do jego wydłubania i kolejne finalne lutowanie. Czy takie zabiegi będą dla niego bezpieczne?? Moim zdaniem nie warto się w to bawić, a zacząć się rozglądać za nowymi klockami do podmiany. Edytowane 11 Grudnia 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) z twojej wypowiedzi to już nie weim co robić ;/ Moim zdaniem nie warto się w to bawić, a zacząć się rozglądać za nowymi klockami do podmiany to wkońcu mam kupić nowy modul czy poszukać przekaźniki ?? Edytowane 16 Grudnia 2011 przez DruM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nowe "klocki" w znaczeniu nowe przekaźniki- klocki składowe tego UCH Ja bym przynajmniej tak postąpił i wymienił osobiście, czy też przerobił jak wyżej opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 no i właśnie jest tu problem bo nie mam pojęcia jakie te klocki mają być bo maja obudowę zdjętą tą na samej górze gdzie są podane te wszystkie dane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Napisz z jakim przekaźnikiem masz problem - od czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) przejdź na pierwsza stronę to sie dowiesz... mam problem z przekaźnikami od modułu uch.. są uszkodzone .. /0cool: :) za cytowanie treści, pod którą się bezpośrednio odpowiada. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Czytam ze zrozumieniem ale nigdzie tam nie piszesz z jakimi przekaźnikami masz problem (a jest ich kilka i każdy za coś odpowiada)- od czego.Każdy z tych przekaźników pełni jakąś funkcję i dlatego zadaję pytanie .A pytanie zadaję dla tego że przekaźnik ma dwa stany - włącza jakieś urządzenie i druga to jest sterowanie samym przekaźnikiem. Dlatego chciałbym wiedzieć czy na przykład: nie działają kierunkowskazy a słychać że przekaźnik tyka, czy po włączeniu kierunków nie słychać przekaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) nie działa mi szyba od kierowcy i słychać to w przekaźniku.. strzela to w tym przekaźniku na zdjeciu teraz zauważyłem że mam 2 przekaźniki uszkodzone:) nie lepiej wymienić cały moduł ?? nie działą mi także centralny zamek od pasażera, wentylator od chłodnicy, układ chłodniczy tzn. płyn nie przechodzi przez tam jakiś przewód, o to skreeny uszkodzonych przekaźników Edytowane 17 Grudnia 2011 przez DruM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Przekaźnik szyby jeżeli tyka a szyba nie działa to jest uszkodzony .Od centralnego jest jeden przekaźnik-więc jeżeli nie działa ci od strony pasażera to nie problem przekaźnika.Wentylator chłodnicy ma przekaźnik w skrzynce pod maską.Czyli na razie mamy jeden przekaźnik zdiagnozowany.Podaj adres meilowy jak cie prosiłem to podeślę ci pomoce.Bo udało mi się znaleźć coś w sieci i jednak u ciebie w UCH jest immo , więc wymiana może być problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi