Piotr_KnowHow Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Zaobserwowałem, ze po wymianie filtra paliwa mam powietrze w układzie... mianowicie od pompki do filtra. Dodatkowo od razu po zgaszeniu znika paliwo z wężyka nie mówiąc ze rano nie ma w ogóle ... wężyki w części widocznej dla oka czyli od pompki do filtra są nowe. ( po wymianie) co idzie za tym ze nie odpala. odpali po którymś razie... pompowanie pompka nie daje efektu... jest pusto.... dodatkowo zapala sie check injection ( czy to moze byc spowodowane tym powietrzem i objawami, które wcześniej opisałem? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Kolego proponuje pisać w jednym temacie i nie zakładać nowych. Co do powietrza to proponuję poczytać forum. Prawdopodobnie uszkodzona jest gruszka (znajdujący się tam zaworek zwrotny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Zerknij tutaj, http://megane.com.pl/topic/27598-zapowietrzony-uklad-paliwowy-po-wymianie-fi/ Dodatkowo, o tym samym pisałeś w swoim wcześniejszym temacie - braku paliwa + pompka. Po co więc, znowu to samo przerabiać ? Zamykam! Edytowane 27 Listopada 2011 przez 0cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi