lukaz89 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 (edytowane) Witam wszystkich drogich użytkowników. Ostatnio spotkała mnie nie zbyt przyjemna sytuacja, bowiem podczas odpalenia silnika późnym wieczorem zaświeciła mi się kontrolka SERVICE na żółto i wyskoczył komunikat EINSPRITZUNG UBERPRUFEN. Pojeździłem troszkę, dodałem mocniejszych obrotów, po czym wszystko na wyświetlaczu wróciło do normy. W tym samym dniu jeszcze, po zatankowaniu auta i uruchomienia silnika kontrolka oraz komunikat znów zawitały na ekranie... Z racji, że zbliżała mi się wymiana oleju, pojechałem i tak też uczyniłem. Ciekawostką jest to, że znów zgasło, tym razem na dłużej, lecz znów zaświeciło. Dzisiaj byłem w serwisie, gdzie podczas podpięcia do komputera został wyświetlony błąd totalnie nie odzwierciedlający tłumaczenia (EINSPRITZUNG UBERPRUFEN), które odnosi się z tego co wyczytałem, a mianowicie do wtrysków. Komunikat jaki padł na komputerze to: "Moduł wstępnego podgrzewania". Pracownik wyłożył ręce i powiedział, że nie ma pojęcia. Wykasował mi jedynie ostrzeżenie. Dodam, że nie mam żadnego problemu z samochodem, spalanie jest ok, moc jest ok. Jutro dla pewności wymienię jeszcze filtr paliwa oraz powierzta. Regulamin pkt. 5.10 0cool Edytowane 30 Listopada 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Świece żarowe do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi