marcin1979 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam Mam problem z drżeniem silnika, wygląda to tak że od jakiegoś czasu coraz bardziej auto wpada w rezonans prawie przy każdych obrotach choć na biegu jałowym najbardziej.Wymieniłem wszystkie poduszki silnika (zamienniki) łącznie z lizakiem i nic to nie pomogło. Oporócz tego mam wrażenie że auto zaczęło głośniej chodzić i może jest odrobinę słabsze. Pomóżcie bo nie wiem co mam dalej robić , auta używam codziennie i jest mi bardzo potrzebne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zobacz jak "chodzi" pasek akcesorii, zwróć uwagę na koło pasowe na wale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1979 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Koło pasowe zmieniałem parę miesięcy temu wraz z paskiem i napinaczem, od tego czasu zrobiłem 18 tys km więc chyba odpada ale może się mylę.W sumie auto ma moc ale całe wpada w rezonans i chodzi głośniej ale jest to słyszalne tylko w środku jakby może coś z kolektorem, układ wydechowy wstępnie sprawdziłem na kanale(tyle ile widać)i jest cały i sztywny,dwumasę też bym wykluczył bo w tym roku zmieniałem na regenerowaną.Może faktycznie coś z paskiem się dzieje lub jakąś rolką.Mam tylko jeszcze pytanie o poduszkę skrzyni biegów: czy jeżeli jest odrobinę krzywo zamontowana to auto może drżeć? dziś wyjąłem akumulator i zauważyłem że jest trochę krzywo w stosunku do uchwytu do którego jest przykręcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Regeneracja dwumasy to zły pomysł. Mało jest solidnych firm, które umiałyby zregenerować dwumas. Z tego co wiem, to dwumasy się nie powinno regenerować, tylko wymienić na nową. Znajomemu się koło rozsypało,(5500 km.) po tym jak je zregenerowano, gdzie nie wspomnę, choć to duża i szanująca się firma w kraju. Druga sprawa, poduszki zamienniki, jakiej firmy? Tylko renomowane firmy: Hutchinson, Sasic, Febi, lub oryginał. Jak masz inne to zaraz to odczujesz. Edytowane 9 Grudnia 2011 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goozic Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mam problem z drżeniem silnika, Też taki problem mam tylko bez spadku mocy...W aso Renault powiedzieli mi że albo poduszki albo problem z układem wtryskowym common rail... ja takowego nie posiadam więc będę wymieniał poduszki. Przy okazji pytanko: czy idzie rozpoznać która poduszka jest zużyta czy trzeba wymieniać komplet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (5500 tyś. km) 5500 tyś km = 5 500 000 km = 5,5 miliona km :) Rewelacja! Jeszcze powiedz, że tyle zrobił bez remontu silnika.Kolejny raz zwracam uwagę na to co piszecie! Przeczytajcie posta przed wysłaniem ! która poduszka jest zużyta czy trzeba wymieniać komplet Jedynie poduszkę pod skrzynią biegów możesz obejrzeć bez demontażu, ale potrzeby jest kanał. Pozostałych dwóch nie zdiagnozujesz w 100% bez ich wyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi