cichy.waw Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Witam, mam problem blokują mi się klocki w tylnym kole po hamowaniu od czego to może być i co z tym zrobić koła nie da się dotknąć jest takie gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zapieczony tłoczek hamulcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 to nie normalne że w samochodzie co ma przejechane 35 tyś takie rzeczy się dzieją. Dodano: 19 sty 2012 - 20:17 a co z tym zapieczonym tłoczkiem zrobić wymienić cały zacisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Czasem wystarczy dobrze przeczyścić. Co do tych 35 tys. to zależy jak się jeździ. Wujek miał salonową toyotę i po kilkunastu tysiącach padły hamulce. Dlaczego? Mało jeżdził i się zapiekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Tłoczek w tak młodym aucie - wątpliwe ale nie nie możliwe Czasem wystarczy wyjąć klocki i dobrze przeczyścić gniazda osadzenia. Czasem wciskana jest tam dodatkowa blaszka, która jest w zestawie a ją się wkłada opcjonalnie, jeśli zajdzie taka potrzeba. Sprwadź czy klocki chodzą luźno. Poczytaj o tym problemie w młodszych modelach ponieważ sporo już napisano (nawet zdjęcia są) a nie chce mi się przepisywać. Jak nie wsadzisz głowy i nie sprawdzisz to nie będzie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Wczoraj, zdjąłem koło i od strony zewnętrznej klocek się skończył a od wewnętrznej zostało jeszcze z 4 mm. Klocki zawsze tak nie równo się ścierają? bo może to wina kończącego się klocka? Zobaczymy, na dziś wstawiam go na blacharkę bo ktoś mi w zderzak wjechał jak odbiorę będę szukał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi