Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Silnik chodzi tak jakby na ssaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. :)

Jestem nowy na forum i to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Mój problem jest następujący mam Megane I, 1.6e, 8V, 98r i jadąc rozpędzając auto na obroty ponad 3 tys bieg 1,2,3 i wysprzęglam i zahamowaniu auto niekiedy potrafi obroty zatrzymać na ok 1800 i nie spadną niżej gdy dam jakikolwiek bieg popuszczam trochę sprzegło obroty spadają to 1000 tak jak powinno być co zauważyłem nigdy wskazówka od temperatury nie skoczyła mi na 90 stopni, taką temperaturę osiągam gdy stoję w korku gdy autko ma taką temperaturę pracuje super bardzo równo i obroty normalnie spadają tak jak powinno być nic się nie zawiesza... wszystko super ale kawałem się przejadę silnik się zchłodzi wskazówka jest na 1 kresce czyli ledwo co sie podniesie i już nie pracuje równo i obroty się wieszają co może być przyczyną zaistniałej sytuacji??

PS: Lsilniczek wymieniony na nowy firmowy VOD (310zł)

przepustnica wyczyszczona

zawory wyregulowane

Dodano: 01 lut 2012 - 18:34

Termostat??

czujnik temperatury ??

Ewentualnie proszę o porady jak to sprawdzić...

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia

Litości, jak już coś piszesz przeczytaj to przed wysłaniem na serwer.

P_r_z_e_m_o

możesz sprawdzić ten co masz, wsadzając go do gotującej się wody i sprawdzić czy się otwiera i zamyka, nowy termostat kosztuje 25 zł, jak nie sprawdzisz termostatu lub nie wymienisz, to nikt na pewno Ci nie powie że na 100% termostat.

a można prosić jakąś instrukcję jak go wymontować i gdzie on w ogóle jest i czy wyleje mi się płyn itd.

a to że chodzi tak jak by na ssaniu to wina termostatu czy czujnika temperatury ??

Dodano: 09 lut 2012 - 10:01

sprawa załatwiona wymieniono termostat i odpowietrzono układ..

temat uważam za zamknięty

Edytowane przez Kamiloss007

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!