jacka Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam! Może ktoś podpowie co to może być gdy temperatura spadła do -15,-20 wczoraj to przy przejeżdżaniu przez próg zwalniający słychać zgrzyt(jakby amory gdzieś tarły) w temp.powyżej 0 nie słychać nic! O dziwo już poprzedniej zimy tak było, lato spokój(amory na przeglądzie ok.)teraz powtórka przy mrozach! Ktoś podpowie co sprawdzić ,wymienić? Z góry dzięki! Megane II - 1.5 dCi 2007 170 tyś.km (kombi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 też tak mam i się tym nie przejmuje znikną mrozy to zniknie skrzypienie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Potwierdzam, u mnie przy takich mrozach skrzypi tylko na progach zwalniających lewy przedni. Na pomiarach jest OK więc nie ma się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Ja również mam to samo jak autem buja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Zdaje się, że to gumy mocujące drążek stabilizatora tak skrzypią. Miałem tak przez trzy kolejne zimy. Teraz jak sie trochę wyrobiły mam spokój, nie skrzypią. Najbardziej było słychać na leżącym policaju :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowaldo Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) U mnie odkąd temperatura spadła poniżej -17 stopni też zaczęło tak skrzypieć na wybojach. Dzieje się tak przez pierwsze 2-3 minuty jazdy. Potem bez problemu. Dziś na wszelki wypadek byłem na stacji diagnostycznej i doszli do podobnych wniosków jak wy. Gumy przy takiej temperaturze tak skrzypią. Poza tym wszystko ok. Edytowane 2 Lutego 2012 przez kowaldo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joobs Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 U mnie też obrzydliwie szuszczy (dźwięk tarcia o drobną tarkę) lewy przód. Słyszalne przy jeździe przez dziury, oraz hamowaniu i ruszaniu ostrym, szczególnie przy skręcaniu w prawo. Jak się rozgrzeje (kilka przejazdów przez dziury, czy leżących policjantów) robi się ciszej aż całkowicie ustaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacka Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Dzięki Panowie za podpowiedzi! Dobrze że nie jestem osamotniony w tej sprawie chociaż nie dobrze że tak trzeszczy! Oby do wiosny! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek199210 Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 u mnie jest podobnie. Jak temperatura spadnie poniżej -15 stopni zawieszenie zaczyna skrzypieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mma78 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Witam U mnie skrzypienie zaczyna się już jak temperatura spadnie poniżej 0. Na wiosnę wymieniałem gumy stabilizatora, miałem nadzieje że to one skrzypia ale jak się okazuje to chyba nie one :D. Jak myślicie, co to może tak skrzypieć, amortyzatory ? Czy ktoś może wymieniał amortyzatory i skrzypienie ustało ? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Ja wymieniłem już wszystko i też skrzypi. Przestałem się tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi