Winterfresh24 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam. Przymierzam się do wymiany tarcz hamulcowych na przodzie. Czy polecacie tarcze nawiercane? Jeśli tak to jakich firm tarcze zastosować. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 jak lubisz szybką sportową jazdę to fedoro brembo i zimerman ale to trzeba czyścić te wgłębienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winterfresh24 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 no właśnie.. to chyba lepiej zostać przy fabrycznych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 no lepiej lepiej i taniej np ate trw czy bosch to są bardzo dobre firmy produkujące konwencjonalne części w bardzo dobrej jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 kup sobie brembo nacinane lub w wersji EASY i będziesz zadowolony no i pamiętaj o dobrych klockach do nich ... nie jakiś "no name", tylko np. valeo (u mnie Ferrodo bardzo szybko się zużyły przy tarczach, jakieś 10 kkm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamaly Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ja mam nacinane i nawiercane TRW, fak - klocki zuzywaja sie szybciej ale auto hamuje rewelacyjnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawpor Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Ja mam nacinane i nawiercane TRW TRW robi nacinane i nawiercane tarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 polska mikoda dść atrakcyjnie cenowo wychodzi i ładnie pomalowane są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Mam Mikodę nawiercane w megance 1,6 i w scenicu 2.0T. W megance mam je już od jakiś 3 lat, w scenicu od paru miesięcy. Czytałem na forum różne opnie o Mikodach, ale ja nie mam im nic do zarzucenia. Żadnego bicia przy hamowaniu, ani drżenia kół przy szybszej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Przepraszam ale odgrzeję kotleta ;) Ponieważ kończą się powoli przednie tarcze chcę je wymienić. Planuję to zrobić na wiosnę razem ze zmianą felg alu. z 16" na 17". Żeby to atrakcyjnie wyglądało chcę zastosować tarcze polskiego producenta marki Mikoda (nacinane, wiercone i malowane) LINK Czy ktoś z Was miał lub ma może coś takiego u siebie? Z góry dzięki za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Ja miałem i nie miałem z nimi problemów. Docierałem je delikatnie przez pierwszy 1000km. Hamowały o wiele lepiej niż fabryczne, ale też więcej pyłu z klocków - normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Tak jak pisałem wyżej (4 lata temu) Mikodę nawiercane, mam w dwóch samochodach od około 7 lat. Na jednym przejechanie mają około 40tys. km na drugim 80tys. km (na jednych klockach które się właśnie już kończą). Żadnych problemów. Mam wrażenie, że może tylko jak porządnie przyciśniesz (np. awaryjnie) hamulce, to dźwięk jaki dochodzi z hamulców jest trochę głośniejszy. Edytowane 24 Listopada 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Tarcze zrobione. Zdecydowałem się na Rotingera 20442/T5. Gdzieś się naczytałem że mają lepsze opinie, ale jak to bywa czas pokaże. Docierają się powoli z klockami Textar 2453601 ale na chwilę obecną wrażenia są pozytywne. Dla chcących kupić taki komplecik polecam sklep internetowy "www.sklepmartec.pl" za komplet jak powyżej 450 zł z przesyłką. Tylko trzeba do nich napisać i poprosić o ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi