arbor05 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam serdecznie mam problemy z ogranicznikami drzwi w mojej megance II, strzelają przy otwieraniu i zamykaniu. Jest to bardzo denerwujące. czytałem na forum o tym temacie, jednak nikt do końca nie napisał czy ta część "puszka" jest rozkładana i w jaki sposób to można zrobić, jeśli nie to taki ogranicznik jest uszkodzony i czy ktoś próbował ewentualnie nawiercić w nim otwór i nasmarować w ten sposób. wiem że jest temat rozwojowy gdyż koszty wymiany tego ogranicznika w salonie są duże a na allegro ich brak lub są w innym kolorze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek82krk Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Puszkę możesz rozebrać na siłę, nasmarujesz ale i tak nie będzie efektu.Wiem, bo ostatnio to przerabiałem. Ratuje cie tylko wymiana. Puszkę zawsze możesz przemalować na swój kolor, ewentualnie odwiedź jakiś szrocik w swojej okolicy, na pewno coś znajdziesz. Edytowane 28 Lutego 2012 przez maciek82krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 a na allegro ich brak No faktycznie mało, co najwyżej na kilogramy można kupować, http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=ogranicznik+drzwi+megane+II&category=4094 jakby tu było mało to jeszcze ze sceniola poszukaj. http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=ogranicznik+drzwi+scenic+II&category=4094 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbor05 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 dziękuje gojgien i maciek82krk za pomoc byłem w sklepie i jeden taki ogranicznik kosztuje ok. 310zł, w mojej megance powoli zaczyna wszytko wysiadać i jeszcze ten silnik w mieście 11 litrów PB Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiso Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 ja do swojej kupiłem od rozbitego we takim samym kolorze co mój (50zł/szt), zamiana to 30min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 A jak wymienia się ogranicznik i zawias ? Trzeba zdejmować tapicerkę drzwi ? Może jakaś szybka instrukcja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Nie wymieniałem ale wydaje mi się, że trzeba 4 śruby odkręcić przy otwartych drzwiach, najlepiej w 2 osoby. Jutro przed południem sprawdze jak to wygląda. Chyba że wcześniej ktoś w dialogysie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Przerabiałem to.Ogranicznik w tylnych drzwiach można wymienić bez ich twierania(wymieniamy przez otwarte przednie drzwi).Natomiast przód tak jak pisał Kolega gojgien.Najlepiej zrobić to w dwie osoby lub podeprzeć czymś drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aklorwen Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) witam! W moim SC II naprawiłem ograniczniki drzwi bez rozbierania. Uszkodzenie powstaje na wypracowanym wieloklinie osi obrotu. Wystarczy poruszać zawiasem aby stwierdzić luz. Za pomocą spawarki elektrycznej oś została unieruchomiona w miejscu wieloklina. Drzwi już nie strzelają. Edytowane 15 Marca 2012 przez aklorwen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam moje przednie drzwi od strony kierowcy tak jakby opadają przy otwieraniu. Wyczuwalny jest lekki opad, przy czym nie ma żadnych pisków czy oporu przy otwieraniu zamykaniu. Nie widziałem nigdzie czym by można było to wyregulować. Czy to może być wina w/w ogranicznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawes Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 ktoś w jakimś poście pisał o PDF-ie jak się zabrać do tego ogranicznika ale ni mogę go znaleźć - czy możecie mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Koledzy wybaczcie, że odgrzewam. Chciałem zapytać czy, żeby przednia prawa puszkę odkręcić trzeba ściągnąć całe drzwi? Czy wystarczy szeroko otworzyć i wyjdzie? Czy tylne ograniczniki są takie same jak przednie?Strzela mi tylko jeden z przodu to bym sobie z tylu przełożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 blaz a próbowałeś chociaż zerknąć jak wyglądają ograniczniki z przodu a jak z tyłu auta? Zerknij i zastanów się później jak durne pytanie zadałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 no przyglądałem się,ale inżynierem nie jestem dlatego zapytałem, nie musisz obrażać od razu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) blaz, stawiam piwo... Przepraszam, uniosłem się bo myślałem, że ograniczniki różnią się diametralnie (z tego co kojarzyłem) - jak się okazuje, przyjrzałem się dziś - wyglądają prawie identycznie (jeśli nie są identyczne), stąd Twoje pytanie jest jak najbardziej na miejscu... Biję się w pierś za swojego niegrzecznego posta... Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez sobka01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi