weglus Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 witam. zabrałem sie dzisiaj za wymiane microswitchy w klamkach. problem polega na tym, że nie moge złożyć zewnetrznej klamki. jak wkładam bębenek, to nie wchodzi klamka i odwrotnie. cały plastik w środku sie rusza. jak składaliście klamke po wymianie mikroswitchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Najpierw wkładasz klamkę przesuwasz zgodnie ze strzałką a później bębenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 tak robiłem, ale nie wchodzi. ten plastik wewnętrzny przesuwa sie razem z klamką i bębenek sie w niego nie mieści. chyba tylko na siłe młotkiem by dało rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 klamka do przodu wkładasz bębenek robisz haczyk z elektrody reszta tak jak na załączonym wyżej opisie przerabiałem to wczoraj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 haczyk z elektrody, to do odczepienia bębenka. a ja go nie moge wsunąć nawet do połowy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) Sprawdź czy nie masz przesuniętej blokady która trzyma bębenek , może Ci też nie wchodzić wkładka w bębenek lub klamka za mało przesunięta do przodu pojazdu innego wyjścia nie ma. Edytowane 3 Marca 2012 przez Wydma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 jutro będe kombinował, bo już ciemno Dodano: 04 mar 2012 - 17:05 niestety nie udało sie, jutro musze jechać do mechanika. brakuje kilku milimetrów żeby wsunąć. pier... całe to handsfree i auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Skoro wcześniej klamka była zamontowana to znaczy że jest dobra .Problem jest ze składającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 z 3składającymi ;p nie twierdze, że klamka jest zła. honde składałem i rozkładałem bez problemu, a z renault jest problem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 może Ci ten bolec nie wchodzi do bębenka czy jak to sie nazywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 jeżeli wkładam sam bębenek to wszystko ładnie pięknie, ale klamka nie wchodzi. i odwrotnie. generalnie to cały ten plastik, który jest w środku drzwi sie rusza. odciąłęm całego microswitcha od HF i jeżeli teraz będzie działało otwieranie na fotokomórke to już nic z tym nie będe kombinował ;p a dodatkowo połamał sie ten zacisk kostki od drzwi i jutro musze całą wiązke kupić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Może pomogą ci zdjęcia i opis kol.jazel z tego wątku http://megane.com.pl/topic/976-hands-free/page__st__20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 mechanik mi złożył. jakieś 2zapadki w klamce wszystko blokowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi