farmazon Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Witam! Mam takie małe pytanie do Was drodzy forumowicze, a mianowicie od niedawna stałem się jak narazie szczęśliwym posiadaczem Meganki III kombi jako że rodzina się powiększyła No i wożę dzieciaczka w foteliku z tyłu... jak to na przyszłą wiosne przystało słoneczko świeci coraz częsciej i oślepia mi dzieciaczka :-( Chciałem założyć jakieś osłonki, ale to okno z tyły jest z lekka nietypowe... macie może jakieś sprawdzone osłonki do tego modelu lub jakies włane patenty? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Mam Megane III GT i w lipcu przyjdzie dzidziuś na świat. I aby go słońce nie oślepiało, planuję przyciemnić tylne szyby. Będzie praktycznie i estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 niestety nie powiem co jest dobre - ale na pewno odpuść sobie wszystkie te "miśki, kotki itp" przyczepiane na przyssawki do szyby - najlepiej to im wychodzi odpadanie od szyby :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Akurat mam takie "miśki" u siebie z tyłu zamontowane i nie odpadły ani razu. Więc śmiało mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmazon Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Tzn, sam takich miśków używałem, do czasu jak pomyliłem przyciski i zamiast przedniej szyby otwarłem sobie tylną i wciągło mi tego miśka w drzwi :lol: w rezyltacie jedna z przyssawek już tam została :o A po prostu myslałem że jakiś producent pokusił się o stworzenie jakichś rolet lub czegoś na podobę do tej nietypowej tylnej szybki :o Dzięki za wszystkie odpowiedzi :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 W megane II w sedanie były fabryczne rolety tylne i boczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek82krk Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Dobrym patentem jest.... przyciemnienie szyby :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 chyba faktycznie najpewniejszym rozwiązaniem jest przyciemnienie szyb. W moim autku niestety szybki nie są przyciemnione i zaczynam rozważać tą opcję ale to za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 TAKIE byłyby najlepsze, ale nie ma niestety do Meg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) Przyciemnianie szyb g***o daje. Mam oryginalne przyciemniane szyby i nie zapobiegają one oślepianiu. Zamiast idiotycznych rolet na przyssawki stosuję zwykłą, cieniutką chustę mojej żony, zaczepioną o uchwyt na rękę (nie wiem jaki inne wersje, ale privilege uchwyt ma). Uważam, że brak rolet w tylnych szybach, to porażka na całego. Szczególnie w kombiakach, które z założenia są autami rodzinnymi. Zupełnie nie rozumiem dlaczego fluence ma rolety, a megane III grandtour ich nie ma. Tym bardziej, że renault mogłoby nieźle za te rolety kasować. Trochę więcej plastiku (koszt groszowy) i tysiąc złotych można wyciągnąć od klienta... Dyskutowałem o tym ze sprzedawcami,którzy przyznali mi rację i obiecali zgłosić sprawę wyżej. Ciekaw jestem, czy megane III ph II będzie miała te rolety. Edytowane 28 Marca 2012 przez bowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Jednak są TU Jak je zamontuję to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Jednak są "jedyne" 349 zeta za kawałek materiału mocowanego przyssawkami Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez bowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmazon Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Jednak są TU Jak je zamontuję to wrzucę fotki. Uuu "Megane - kombi (2008 do dziś) - REN-MEGA-E-B (Uwaga! Cena 529 zł)" no lekka przesada chyba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QsOor Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 "Megane - kombi (2008 do dziś) - REN-MEGA-E-B (Uwaga! Cena 529 zł)" Wczoraj takowe zamontowałem, dzisiaj sprawdziłem w trasie i muszę powiedzieć, że są całkiem fajnie ;) Montaż - banalny 10 "haczyków" i gotowe, max. 10 min. (po jednej na tylne drzwi, 2 trójkąciki w bagażniku i szyba w klapie w 2 kawałkach, instrukcja dołączona, a wszystko w dużej materiałowej torbie na zamek do przechowywania) Jakość wykonania bdb wszystko spasowane co do centymetra, żadnych "dziur" , nic się nie marszczy, nie zagina, nie odpada, ramka bardzo sztywna (solidna) :P, no i najważniejsze spokojnie można otwierać szyby Już po jednym dniu mogę powiedzieć ze to starzał w 10 :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Masz jakiś link do tego? Jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi