20 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Czy możliwe że przy 60 tys zaczynają już wyć łożyska w tylnym zawieszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 możliwe - wszystko zależy od sposobu eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosek Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam. Niestety jest to możliwe i mam ten sam problem. Tylko mam pytanie czy trzeba wymienić łożysko razem z piasta czy mozna samo łozysko. Dodam że różnica w cenie jest masakryczna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Nie należy wchodzić w zakręty na ręcznym. A tak na poważnie to mam przejechane 78kkm i jedno łożysko już wymienione a teraz słyszę, że drugie też już się szykuje do podmianki. Odpowiedź na kolejne pytanie: Tak można wymienić samo łożysko. Polecam warsztat który ma prasę a nie będzie wbijał łożyska młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosek Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 A jeszcze jedna sprawa... Rozmawiałem z taki jednym "fachowcem" od tego tematu i powiedział mi że można owszem wymienic samo łożysko ale nie ma gwarancji że po wymianie ono ucichnie. Tłumaczył jakoby w piaście też może sie ono wyrobić czy jakos tak... Może dlatego tak ściemniał bo chciał mi wżenic cały komplet... a moze faktycznie cos w tym jest. Sam już zgłupiałem w tym temacie.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Mi znajomy mechanik (który na 100% nie chce mnie orżnąć) nic nie mówił o wymianie łożyska razem z piastą. Wymienili samo łożysko i wszystko gra. Ale decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Witam. Od kilku dni słyszę takie charakterystyczne buczenie podczas jazdy. Z forum dowiedziałem się, że może to być walnięte łożysko, ale mam problem ze zdiagnozowaniem, które to łożysko jest do wymiany, ponieważ raz mi się wydaje, że to z tyłu buczy a raz, że z przodu. Jaki jest sposób na poprawne zdiagnozowanie problemu, albo czy mechanik ma na to jakiś patent? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Podnieść samochód na podnośniku i zakręcić kołem walnięte łożysko na pewno się odezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fly.high Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 podepnę się pod temat. jak sprawdzić czy mam już do wymiany tylne łożyska? autko od około 70 km/h mocno zaczyna buczeć, wydaje mi się ze z tyłu, nie wiem z której strony. o tym że to tył sądzę po tym że jak żona siada do tyłu z dzieckiem to raczej buczy głośniej niż wtedy gdy jadę sam. dodatkowo wydaje mi się ze przy skręcie w lewo buczy mniej/w ogóle. czy to zatem tylne lewe łożysko? (skręcam w lewo, masa auta idzie na prawo, odciąża się lewa strona i łożysko i nie buczy) ------------------------------------------------------------------ już po naprawie. buczało tylne lewe łożysko, a że tarcze już do wymiany - wymieniłem 2x tarcza z łożyskiem + klocki. polecam sklep autkoplus.com - tarcza z łożyskiem do Megane II firmy SNR 240mm średnicy - 240 zł :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsski Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam Podłącze się do tematu. Jaki Symbol jest na łożyskach do megan 2, 2003 rok, pojemność 1.9 dCi Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi