Artur2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam, czy śruby od stalowych felg będą pasowały do aluminiowych. Dziś właśnie wymieniłem i gość z zakładu powiedział, że te od stalówek pasują. Więc założyłem. Sąsiad z osiedla też ma Megane III Grandtour i mówił mi dziś że on ma jakieś inne z kołnierzem? Czy moje są ok. Czy powinienem wymienić. Na jakie? Rozmiar? Prośba o pomoc. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 rozmiar śrub jest taki sam - do alu powinny wyglądać jak na zdjęciu (ruchomy kołnierz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzięki. Więc będę musiał zmienić ale najpierw zakupić. Pzdr Dodano: 15 kwi 2012 - 12:04 Może wie Pan gdzie najlepiej kupić takie śruby. np. on-line? Jest wiele firm ale chciałbym kupić dobre śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Czemu służy ten ruchomy kołnierz? I czy rzeczywiście jest konieczny? Przecież jest dużo modeli śrub McGardów, które są dedykowane do alu, a są bez ruchomych kołnierzy... Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez .Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Nie zapieką się i do tego w alu nie niszczy się gniazda przy dokręcaniu. Zaleta też jest taka, że nadają się do alu i do stalowych. Idealnie to mieć dwa komplety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarpi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja kupiłem na aukcji "alledrogo" dodatkowy komplet śrub specjalnie do alufelg. Znalazłem coś takiego - Śruby do alufelg oryg. Renault - stożek ruchomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi