fido Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam mam pytanie czy ktoś już obniżał zawieszenie w megi III (5d) jak ta kto jakiej firmy polecacie sprężyny ??? jak z zawieszeniem znosi taka przeróbkę???? :) Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ja bym się najpierw na Twoim miejscu rozeznał w cenach miałem ten sam dylemat co Ty tylko szukałem gwintu (zawsze można podnieść na zimę nie to co przy sprężynach ). Wiadomo po wymianie jest bardziej twardo co za tym idzie szybciej się zużywają elementy zawieszenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 skupil bym sie na Eibachu pro kit -30mm tylko nie wiem czy do megi III juz sa Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Prawdopodobnie to jest taki zestaw http://www.eibach.pl/eibach-renault-megane-(z)-limousine--sedan-e10-75-012-01-22-pi-2189.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Poprawiny link SPREZYNKI Wygląda że tak cena nawet znośna. Edytowane 7 Września 2012 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Panowie ktoś na tych sprężynkach jeździ w Meganie III? Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Poważnie myślisz o obniżeniu zawieszenia? Ja to myślę, jak je podnieść, bo przy dojeżdżaniu do krawężników przy parkowaniu obciera auto dolną częścią zderzaka przedniego o krawężniki. Jak by był jeszcze niższe, to bym pewno rozbił zderzak o krawężnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Poważnie myślisz o obniżeniu zawieszenia? Tak Ja to myślę, jak je podnieść, bo przy dojeżdżaniu do krawężników przy parkowaniu obciera auto dolną częścią zderzaka przedniego o krawężniki. No tak to jest minus z tym niskim zderzakiem z przodu :P , ale autko głównie jeździ szybko w trasach i mogło byc troszkę twardziej i stabilniej. Nie mówię, że jest źle ale mogło by być lepiej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Kolego simong trochę nie na temat z wątku ale zapytam. Jak sprawuje Ci się Megi z chipem na te 170KM, na ile skoczył moment obrotowy max, możesz wrzucić foto z wykresami? Pytam bo sami tunerzy jako bezpieczny dla eksploatacji auta podają pułap 160KM. Masz sam program czy dodatkowo jakieś modyfikacje(turbina, intercooler, sprzęgło). Z góry dzięki za Twoją opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 już opisałem to: kliknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dzięki za info. Jak znajdziesz chwilę napisz mi czy modyfikacja wpłynęła na spalanie - jego poziom. Pytam bo legendy krążą na ten temat. Jasne, że jak po chipie "prostuje się wydech" to spalanie raczej nie spadnie ale jak to jest przy normalnej jeździe bez kręcenia obrotów. Niektórzy piszą, że spalanie spada ok 10-15% a przy ogólnych wydatkach związanych z autem ma to znaczenie chociażby po to by gromadzić kaskę na kolejne modyfikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Spalanie przy zachowaniu podobnej jazdy spadnie. W 2.0TDI spadło o 0,5l to co by w DCI nie spadło :) Mimo braku odpowiedzi zamówiłem sprężyny Eibach Pro Kit dla Grandtoura Zobacz ciekawe czy ktoś kombiaka już obniżał? Jak dojadą z Niemiec i założę to wrzucę kilka fotek i pochwalę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Do tych sprężyn, to jeszcze powinieneś wymienić amortyzatory, bo obecne będą pracowały w innym punkcie, niżej o 3 cm. Dużo łatwiej będzie można dobić te amortyzatory do ich końca , co może spowodować ich awarię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 kacper69 własnie zobaczymy na stronie eibacha oraz na innych forach pisze, że jeszcze ten model Eibach Pro Kit nadaje się do użycia z standardowymi amortyzatorami.zobaczymy jak bedzie w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyk Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Wtrące trzy grosze bo sam zmieniłem na Bilstein -30 tylko że w megane II Bez zmiany amortyzatorów na akceptujące obniżenie bądź chociaż bardziej utwardzone zabawa jest przyjemna do momentu w którym nie ma większych uskoków. Auto jest stabilniejsze w zakretach jednak wszystkie opisy odnośnie pracy na standardowym zawieszeniu to bujda wyssana z palca. Charakteryzuje się to tym że przy ostrej jeździe wpadając w dużą nierówność amortyzatory dobiją do zera i z dużym prawdopodobieństwem nastąpi silne zderzenie podwozia z glebą. Jednym słowem na miękkim seryjnym zawiasie nie będzie to sportowe zawieszenie które nie zawiedzie nas w żadnej sytuacji, jednak na pewno poprawi się wygląd auta i buda będzie znacznie stabilniejsza na zakręcie. :unsure: Regulamin pkt. 5.9 - Enter - damiar Edytowane 19 Stycznia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi