pawcio40 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam! Jestem zainteresowany kupnem Scenica. czy mógłbym prosić o opinie na temat tego egzemplarza? Czy warto tyle zapłacić za taki egzemplarz? http://moto.allegro.pl/renault-grand-scenic-1-9-dci-1-szy-wlasc-7-os-i2292851332.html Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Moim zdaniem warto, ze zdjęć za bardzo nie widze nic żeby sie przyczepić, jezeli to rzeczywiście pierwszy własciciel a nie handlarz to jechać oglądać, sprawdzić w ASO i ewentualnie brać. Czujniki parkowania nie sa oryginalne, ale takimi szczegółami bym sobie nie zawracał głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio40 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Przeglądałem już setki ogłoszeń i rozpietości cenowe tego samego modelu z tego samego roku są olbrzymie. Chcę kupić autko w stanie jak najbardziej idealnym i licze się z tym, że może kosztować więcej. Tutaj jeśli faktycznie wszystko będzie zgodne z stanem faktycznym byłbym zainteresowany zakupem. Przebieg to 91 tys km, kiedy trzeba zrobić rozrząd i jakie to są koszty w ASO i poza ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Auto ma 5 lat, więc niezależnie od przebiegu rozrząd pasowałoby zrobić. Ale to jest chyba 2.0 dCi, a tam prawdopodobnie jest rozrządn na łańcuchu, więc radziłbym się zapytać jakiegoś mechanika, czy trzeba coś wymieniać, czy nie. Ja w 1.9 dCi 130 KM zapłaciłem 550 zł za wymianę rozrządu z częściami, ale nie w ASO, tylko u znajomego mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Moc silnika 130KM i widoczny w książce wpis o oleju 5w30 SOLARIS wskazuje, że auto posiada FAP-a. Warto to przemyśleć pod kątem planowanego użytkowania auta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio40 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Wszędzie pisze, że 1,9 tylko w opisie allegro uzupełnił: Pojemność silnika (cm3): 1995 Zapytam jak będę dzownił. O co ewentualnie jeszcze pytać? Chce jak najwięcej się dowiedzieć telefonicznie. A na oględzinach tylkojuz weryfikować dane:) A co do wyposażenia rzeczywiście jest najwyższe wyposażenie privilege w przypadku tego autka? Co do FAPa to 1-2 w tygodniu robię trasę 130 km więc wydaje mi się, że nie będzie problemów. Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez pawcio40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Co do FAPa to 1-2 w tygodniu robię trasę 130 km więc wydaje mi się, że nie będzie problemów. FAP niekoniecznie musi być przekleństwem, zwróciłem tylko uwagę byś nie był zaskoczony. Skoro wszystko tak ładnie wygląda jak jest opisane to nie zastanawiaj się za długo, nie dopytuj przez telefon, tylko jedź i posprawdzaj na miejscu, ewentualnie zarezerwuj. W gorszym stanie sceniole znikały z oferty nim o wszystko telefonicznie dopytano. Szkoda by było się dowiedzieć, że ktoś przyjechał i zakupił bez zastanawiania się i mało dających konsultacji w necie ze zdjęć. To trzeba widzieć na miejscu i pomacać. Decyzję też musisz sam podjąć. Szkoda czasu klawiaturę męczyć. Dodano: 27 kwi 2012 - 12:38 A co do wyposażenia rzeczywiście jest najwyższe wyposażenie privilege w przypadku tego autka? Tak to privileg choć nie w najwyższym wypasie. Brakuje tempomatu i szklanego dachu. Radio CD też zwykłe, choć już z odczytem Mp3 Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Też byłem zainteresowany tym autem i na pytanie do sprzedającego o naprawy blacharsko-lakiernicze dostałem odpowiedź "Jeżeli chodzi o naprawy to był malowany zderzak tylni i nadkola z tyłu (drobne wgniecenia parkingowe)." Może to ci się przyda przy oględzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaakK Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, jeżeli 1,9 dCi 130 KM i FAP to dlaczego przeglądy (wymiana oleju) co 30 000 km ? Ja mam 1,9 dCi 130 KM i FAP (na który nie narzekam) i wymianę oleju co 15 000 km DaakK Chyba jednak 1,9 dCi - symbol JM14 na nalepce na słupku, ale były trzy (cztery ?) wersje: 110, 120, 125 (?) i 130 KM. FAP miała wersja 130 KM (F9Q 804) Chociaż w 2007 mogło być inaczej z FAPem 8 (?) poduszek - może ta wersja miała tylne boczne poduszki (nie kurtyny) ? Albo pełnowymiarowe koło zapasowe albo zestaw naprawczy - po co oba ? Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez DaakK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 GRAND SCENIC Privilege 1.9 dCi 130 Lakier Jasny Beż Tapicerka tapicerka materiałowa beżowa Shrinky Deska rozdzielcza tonacja beżowa lusterka elektryczne zewnętrzne składane światła przeciwmgłowe czujnik deszczu + automatyczne włączanie świateł mijania elektrycznie podnoszone szyby przednie z włącznikiem impulsowym elektrycznie podnoszone szyby tylne lampki oświetlające podłogę po otwarciu drzwi wykończenie tapicerskie tapicerka materiałowa beżowa Shrinky skórzana kierownica fotel pasażera regulowany na wysokość centralny przesuwany schowek zamek centralny 3 wsuwane zagłówki z tyłu z regulacją wysokości opony standardowe poduszki boczne z przodu + poduszki kurtynowe system ESP z funkcją zapobiegającą poślizgowi kół ASR karta Renault Hands Free ABS klimatyzacja automatyczna zestaw do naprawy opon wyświetlacz komunikatów w języku polskim bez nawigacji satelitarnej skrzynia biegów (6) manualna koło zapasowe felgi aluminiowe 16 cali (wzór zależy od wyposażenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Albo pełnowymiarowe koło zapasowe albo zestaw naprawczy - po co oba A czy to sobie przeszkadza??? Widać taki był kaprys obecnego, jedynego właściciela.... Winda i koło zapasowe mogło być zakupione dodatkowo, jako opcja doposażenia. W ogłoszeniu jest podane co kupujący z autem otrzyma, a nie z czym z fabryki wyjechało. Równie dobrze mógłbyś zapytać po co w ofercie dodatkowe 4 koła zimowe skoro potrzebne tylko 4 na których stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Dla mnie zestaw naprawczy jest jednak pomyłką, miałem w swojej karierze kilka przygód że opona poszła się paść. Wtedy zestaw naprawczy może rzeczywiście baaaardzo dużo pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi