djmajeranek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Wyświetla mi się, że nie znaleziono komputera hosta przy przeróżnych ustawieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 U mnie działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Możesz dać screena swoich ustawień w programie ftp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Przecież tego nie pobiera się protokołem FTP, tylko HTTP. Co Ty kombinujesz? Kliknij w link i powinno się ściągnąć! A najlepiej zmień przeglądarkę, wydaje mi się, że coś masz gdzieś poblokowane. Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Dziękuję serdecznie - w garażu używam chrome :) Ps, nie odpala mi się sprzęgło do sprężarki klimy, może po prostu nie ma czynnika? Jest taka możliwość? Da się sprawdzić czy wszystko jest ok z klimą bez czynnika? nie chce dać się oszukać na stacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Manometr do instalacji klimy podłączyć i dowiesz się czy masz gaz czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Ale sprzęgło powinno zasprzęglać jak nie ma czynnika? Np. wyłącza się po chwili pracy, czy od początku nie włącza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Sprężarka nie ma prawa ruszyć jak nie ma czynnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 I jeszcze jedno pytanie, bo ile fachowców tyle opinii. czy zawsze jak czynnik się skończy oznacza to uszkodzony/ nieszczelny układ? Odkręcając korki od klimy i po delikatnym wciśnięciu śrubokrętem "psiknięcie" trwało sekundę po czym się wyciszyło, więc faktycznie czynnika nie ma. Zastanawiam się tylko czym mam nieszczelny układ, czy przez to że samochód stał rok po prostu czynnik wyparował. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Jakaś nieszczelność instalacji zawsze sie znjdzie ale to tak blizej 5 lat niż rok , jak to jest nieszczlność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Co sądzicie? A co mamy sądzić? czy zawsze jak czynnik się skończy oznacza to uszkodzony/ nieszczelny układ? Zwykle tak, ale nie zawsze. samochód stał rok po prostu czynnik wyparował. Mogło się tak przytrafić śrubokrętem "psiknięcie" trwało sekundę po czym się wyciszyło Gratuluję pomysłu, w niektórych warsztatach płaci się za ilość nabitego czynnika, czyli im więcej odciągną tym mniej zapłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Witam! Chciałem poinformować, że większość problemów z klimą rozwiązuje jej nabicie. Dzisiaj problem niezasprzęglania sprężarki, rozwiązałem przez nabicie klimy, ale zrobiłem full serwis. Więc panowie, jeśli macie problem z klimą to najpierw podjedźcie do mechanika zajmującego się klimatyzacją, niech sprawdzi Wam układ i wtedy jeśli nie da rady ruszyć szukajcie info na forum. Większość załatwia nabicie czynnika. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitoko Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 [scenic I phII, koniec 2002] Tak czytam, czytam i ... jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem: Klima nabita, odpalam i .... wywala bezpiecznik 3 pod maskę (bezpiecznik sprężarki). Zasugerowano mi przepalenie sprzęgła sprężarki, ale wolę się zapytać zanim zacznę tą dość drogą zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Albo zwarcie na przewodach. Zdejmij wtyczkę ze sprzęgła sprężarki i zobacz co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitoko Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Albo zwarcie na przewodach. Zdejmij wtyczkę ze sprzęgła sprężarki i zobacz co będzie. Trochę z opóźnieniem, ale sam nie mogłem wyciągnąć tej cholernej wtyczki przy klimie, a do znajomego mechanika (naprzeciwko domu) nie mogłem jakoś trafić. W każdym razie tak - po odłączeniu kabla przy sprzęgle bezpiecznik dalej wywala. Co więcej wywala nawet 30-kę. Czyli pytanie jaki następny krok ? Dodano: 18 kwi 2014 - 10:41 Ponieważ zamarło - pozwolę sobie pozwolić zapytanie gdyż dalej nie znalazłem odpowiedzi. Klima nabita, nie reaguje, pali bezpiecznik od klimy (nawet 30-kę). Odpiąłem sprężarkę - dalej to samo. Podejrzewam przekaźnik (pytanie który to). Za wszelki pomysły będę wdzięczny EDIT Podmiana przekaźników nic nie dała - dalej pali bezpieczniki. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi