Winterfresh Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam. Wyświetlił mi się błąd "Sprawdź wtryski" Chciałbym się dowiedzieć jak czy wystarczy odkręcić listwę wtryskową odpiąć szybko złączkę paliwa, i wyciągnąć wtryskiwacze??? I czy przy założeniu ponownie należy wymienić jakieś uszczelki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Twoje "sprawdź wtryski" to chyba po ang. "check injections", tak ? To wcale nie muszą być wtryski. Podjedź na clipa a dowiesz się więcej, co dolega Twojemu autu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winterfresh Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Byłem na clipie. Osobiście podejrzewałem którąś cewkę. Cewki sprawdziłem omomierzem. 3 cewki sasagema mają rezystencję 9,84 a jedna jest beru i ma 6.65. Na klipie wyszło ze coś z przepustnicą. Wykręciłem przepustnicę i cały kolektor dolotowy, przepustnica była czyszczona w październiku w środku była czyściutka, kolektor nie. Wszystko wyczyściłem ponownie. Czekam jeszcze na zamówione uszczelki pod kolektor i do przepustnicy. Co może być jeszcze przyczyną?? Myślałem żeby sprawdzić jeszcze te wtryski... Dodano: 12 maj 2012 - 10:23 A gdzie znajduje się czujnik położenia przepustnicy w megane 1.6 16v??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Może to "coś z przepustnicą" jest ważne? Może to "coś" to: http://megane.com.pl/topic/38138-check-injection/ Po co sobie utrudniać życie :) Masz wszystko na forum. Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi