[email protected] Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Jak w temacie. Jest jakaś kolejność, trzeba zdemontować podłokietnik i cały tunel środkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiso Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Pierwsze co musisz zrobić to wyczepić linke z mocowania od ręcznego (nie trzeba zdejmować całego środkowego tunelu, wystarczy zdjąć ten plastik) Druga rzecz to wyczepienie linki z zacisków (najlepiej wjechać nakanał) a ostatni to wyjęcie starej i założenie nowej. Praca tak na 1 godzinke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Dzięki!Tak też zrobiłem. Nie do konca było łatwo bo tunel prawej linki zarósł rdzą co jest o tyle dziwne że lewy jest w super stanie. Napsikałem najpierw obficie WD40 od kabiny aż mocno wyciekło pod spodem, potem białym samrem w spreju. Na nic to bo nowa linka wchodziła na max 5 cm. Mieszałem spiralnym drutem, potem grubszym prętem, jeszcze jakimś wyciorem aż wkońcu z dużym trudem udało się ją przepchnąć. Cholera wie skąd tam tyle tej rdzy narosło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiso Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Powiem Ci że ja miałem to samo tylko że ja miałem rdze w lewym kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jak sobie poradziłeś? Masz jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiso Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 no taki że nową linke wpychałem na siłe, do przodu do tyłu i się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomer Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam, Jak wygląda dostęp do wymiany linki ? Czy po odpięciu jej z obydwu stron sama wychodzi czy trzeba jeszcze gdzieś pod samochodem ją odkręcać ? Czy da rade wymienić na podnośniku ? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caros Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Czy ktoś wymieniał linki hamulca Megane 2 1.9 dci kombi? Co to za czarna skrzynka do której dochodzą linki? hamulec jest manualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbilak Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Pytanie może i dziwne ale.., Czy linka hamulca ręcznego to sama linka? ,czy linka z pancerzem W sprzedaży są takie i takie Co tak naprawdę kupić do wymiany skoro jedna strona zerwana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Linka z pancerzem. I najlepiej kupić komplet i wymienić całość za jednym zamachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbilak Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabelka Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Podpinam się pod temat. Zregenerowałem zaciski tylne i chciałem wymienić linki; jedna poszła ok, druga zaklinowała się w prowadnicy. Nie idzie ani w jedną, ani w drugą. Wpsikałem z pół puszki WD ale niestety ani drgnie. Linkę musiałem podwiązać do belki bo dnia zabrakło. Stąd pytanie czy ktoś ma jakiś patent na to? Rozwiązania siłowe i przepychanie ani z jednej, ani z drugiej strony nic nie daje, trzpień zaklinował się gdzieś w połowie prowadnicy... Czy ewentualnie jakbym wymienił całą prowadnicę to ona jest wspawana czy tylko zaklinowana? Da się to wymienić bez spawarki/kątówki? Dodam że chodzi o Meg II/ph1 EDIT: prowadnica jest bez trudu do wyciągnięcia, trzeba się nagimnastykować z tapicerką żeby ją odchylić i dostać się do prowadnic; nie mniej jest to w pełni wykonalne i prowadnice bez trudu wychodzą. Z zaklinowaną linką poradził sobie zwykły łazienkowy odrdzewiacz/odkamieniacz (zostawiłem prowadnicę na noc), potem płukanie w sodzie aby usunąć resztki kwasu, wyskrobanie wewnętrznych nalotów drutem, przepłukanie wd-kiem i dokładne wymazanie smarem + nowe linki. Edytowane 14 Listopada 2017 przez Szabelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Czy w megane III kombi procedura wymiany linki ręcznego jest podobna ? Jest szansa wymienić bez kanału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Byłem dziś u mechanika i powiedział, że są dwie długości linek hamulca ręcznego. Prawda czy myślał o kombi i HB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Tak. HB ma mniejszy rozstaw osi więc i linki są krótsze. Linki do kombi/sedana/Sceników mają zwykle 2080 mm, czasem 2070 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi