solaris84 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam mam do was pytanie u mojego kolegi w megance w dislu ostatnio przy większych obrotach silnika węwnątrz samochodu czuć dziwny zapach coś jak by spalonego , niewiem czy to ropa czy to coś innego. Macie pomysł co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Np spalony olej silnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solaris84 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Raczej olej to nie jest bardziej mi to coś z układu chłodzenia, taki dziwny zapch ciężki to opisania Edytowane 4 Czerwca 2012 przez solaris84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 http://megane.com.pl/topic/37581-specyficzny-zapach-we-wnetrzu-auta/page__view__findpost__p__289207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solaris84 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Ten temat raczej mnie nie dotyczy bo to ewidentnie zawiewa od nawiewu zpod maski Edytowane 4 Czerwca 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Najpierw zobacz gdzie jest otwór wentylacyjny i zastanów się czy może tam się coś spod maski dostawać, szczególnie w czasie szybszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Sprawdź czy nie puściła któraś z podkładek pod wtryskiwaczami. Wtedy właśnie lekki zapach spalin może dostawać się do kabiny właśnie poprzez nawiew. Zapach jest mdły, i przy dłuższej jeździe może być niebezpieczny. Może powodować np. zawroty głowy, lub mdłości. To widać, kiedy puszcza, wtedy miejsce gniazda,(styk wtryskiwacza z głowicą) jest zalane ropą, bądź zalepione mokrą mazią. Tam powinno być sucho. Pomaga wymiana podkładek pod wtryskiwaczami. Najlepiej wymienić wszystkie cztery. I tylko na oryginalne. Pozdrawiam. Edytowane 5 Czerwca 2012 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solaris84 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam wszystko się już wyjaśniło dwa tygodnie temu wymieniałem wydech w samochodzie i spece z ASO wsadzili zły tłumik końcowy i wydech zamiast wychodzić pod zderzakiem wychodził tak że połowę spalin dmuchało do środka zderzaka ten pod wpływem temperatury się topił i przez tylni bagażnik był taki zapach teraz już wiem że tobył topiący się zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi